- hirdetés -

Már gyermekkorát is meghatározta az éneklés, később pedig ezen a területen helyezkedett el Nagy Krisztina Margaréta. Az elmúlt időszak nehézségeit követően ismét rátalált erre az útra, munkája és családja mellett a tanítás és a fellépések teszik ki a mindennapjait.

Krisztina énekléssel való kapcsolata egészen gyermekkoráig, az erdélyi évekig nyúlik vissza. Szászcsáváson ugyanis nagy hagyományai vannak a népzenének, a régi néphagyományoknak, nagymamája pedig már nagyon korán megismertette őt a dalok világával.

– Amióta az eszemet tudom énekelek, de mondhatjuk úgy is, hogy hamarabb énekeltem, mint beszéltem. A nagymamám nagy hatással volt rám, emellett már akkor is tanított, így amikor az óvodába bekerültem, már több mint 100 népdalt tudtam. Innen indult ez a szeretet, később pedig több pedagógus is felfigyelt nálam erre, de én persze nem bántam, mert a kezdetektől fogva otthon éreztem magam a színpadon – mesélt fiatalkoráról.

Gyermekkorát is meghatározta az éneklés (Fotó: Nagy Kristóf)

Marosvásárhelyen a Cantemus Lánykarban (a Vártemplom lánykara) énekelt. Vezetőjük, Birtalan József zeneszerző, karvezető, ahová csak tudta, elvitte a lányokat fellépni. Az egyik ilyen helyszín nem kisebb város volt, mint maga Párizs, ami amellett hogy hatalmas élmény volt Krisztina számára, a jövőjére is hatalmas befolyással bírt az akkor 8. osztályos lánynak. Az ének, a zene mellett ugyanis több reál tantárgyból, fizikából vagy éppen matematikából is tehetséges volt (ráadásul édesapja is ezt a két tárgyat tanítja), így eredetileg a Bolyai Gimnázium matematika szakára készült.

Viszont a párizsi út során egyik barátnője, a zongorista Csákány Zsófia addig-addig győzködte, míg végül a zenei pályát választotta és Marosvásárhelyen felvételt nyert a Művészeti Líceumba. A többi pedig mondhatni már történelem a számára. Beszélgetésünk apropója ezúttal mégis az volt, hogy az elmúlt időszakban ismét előtérbe került az életében az éneklés. A szünetnek drámai okai voltak, hiszen kisfia betegsége miatt se ideje, se hangulata nem volt ahhoz, hogy hosszú ideig folytassa.

Mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről is, mely szerencsére végül pozitívan zárult (Fotó: Nagy Kristóf)

A történet azonban szerencsére pozitívan ért véget, Ákos meggyógyult és azóta is kedvezőek az eredményei.
– Nagyon nehéz időszak volt ez számunkra, de a Jóistennek és az orvosoknak köszönhetően szerencsére kezdenek kisimulni a szálak az életünkben. Jelenleg otthon tanítok hangképzést, eljárok fellépésekre és visszük a Margaréta Babaáruházat is tovább, jelenleg a családom mellett ezek teszik ki a mindennapjaimat – árulta el.

Mint mondta, legfiatalabb növendéke még csak 6. osztályos, legidősebb tanítványa pedig 48 éves. De büszkén tekint vissza a korábbi évekre is, hiszen olyan tehetséges fiatalok kerültek ki a kezei közül, mint Kovács Szabolcs, Halupa Zoltán, Németh Ibolya, Seres Adél, a Szegeden színészkedő Jónás Anna, Bakos Bettina, az X-faktorban ismertséget szerző Miszlai Márton vagy Pribelszki Norbert, akinek már régen is gyakran mondogatta, hogy egyszer majd az éneklésből fog megélni.

Így újra előtérbe kerülhetett az életében kedvenc tevékenysége (Fotó: Nagy Kristóf)

– Ezek mind nagyon szép emlékek, hiszen sok-sok musicalt készítettünk el együtt, mondjuk egy ilyen előadás megszervezésének ma már aligha tudnék nekifogni – tette hozzá mosolyogva Krisztina, akinek tehát ismét egyenesbe jött az élete. Tanít, szívesen tesz eleget a fellépéseknek, elkezdett énekelni a VIVIT Kórusban is. Röviden összefoglalva tehát jelenleg azt az időszakot éli, amikor azt csinálhatja, amit tényleg szenvedélyesen szeret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.