- hirdetés -

November 17-én tartotta meg első kihelyezett értekezletét az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A soron következő ülésnek ezúttal az Eötvös József Katolikus Általános Iskola adott otthont.

A 2021/2022-es tanév során még szeptember elején tartotta első értekezletét az Orosházi Oktatási Kerekasztal, akkor az előző tanévet értékelték, valamint az idei terveikről értekeztek. November 17-én ezúttal az Eötvös József Katolikus Általános Iskola volt a helyszín.
– Rendhagyó értekezletet tartunk ma, hiszen ez az első kihelyezett találkozónk, melyet az egyik intézményünkben tartunk, jelen esetben az Eötvös iskolában – ismertette a részleteket Bojtor István, Orosháza alpolgármestere, az Oktatási Kerekasztal elnöke.

Több fontos napirendi pontot beszéltek meg ezúttal is (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, napirendi pontjaik között ezúttal az Orosházi Értéktár, valamint a köznevelési értéktár szerepelt, melyet az ahhoz tartozó kapcsolódási pontokkal Szilasi-Horváth Tibor mutatott be nekik, valamint a továbbtanulási körképről értekeztek. Utóbbi azért is volt ezúttal fontos, mert az adott korosztály tanulóinak hamarosan elérkezik a továbbtanulási lehetőségeik kiválasztása, így ezzel kapcsolatban a határidőkről és az egyéb elvárásokról a jelen lévő intézmények képviselői nyújtottak tájékoztatást.

Hozzátette, a napirendi pontok között szerepel a ballagók fasorának létrehozása is, melyet a jövő tavaszi időszakban terveznek Orosházán. Ezúttal a potenciális helyszínről, illetve lehetőségekről beszélgettek ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban. Az ülésen emellett egy perces néma csenddel megemlékeztek két közelmúltban elhunyt pedagógusról, Mák Leventéről és Benczúrné Piroskáról is. Bojtor István emellett a tegnapi napon rendezett Békéscsabai Oktatási Kerekasztal alakuló üléséről is beszámolt, melyen dr. Blahó Jánossal, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatójával, egyben az oktatási kerekasztal titkárával közösen vettek részt.

A kihelyezett ülésen az Eötvös igazgatónője Korcsok Marianna mutatta be az intézményt (Fotó: Horváth Bence)

Ezt követően az Eötvös iskola igazgatója, Korcsok Marianna vezette körbe a vendégeket, bemutatva intézményük érdekességeit, jellegzetességeit és az emléktermet. Az Oktatási Kerekasztalnál bíznak abban, hogy a közeljövőben a mostanihoz hasonló kihelyezett értekezleteket tarthatnak majd a többi intézményben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.