- hirdetés -

Szeptember 21-én tartotta soron következő ülését a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében az Orosházi Oktatási Kerekasztal. Az évindító értekezleten az előző, 2020/2021-es tanévet is értékelték, szerencsére kiváló eredményekkel gazdagodtak az orosházi iskolák diákjai. Ezt követően az idei év terveit is megbeszélték.

A Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében találkoztak ismét az orosházi iskolák, oktatási intézmények vezetői, az Oktatási Kerekasztal szeptember 21-én ült össze ismét.
– A kerekasztal sajátosságaiból adódóan másképp működik, mint egy cég vagy az önkormányzat, mert ebben az esetben szeptember jelenti az évkezdést, a mai esemény is nyugodtan mondható évindító értekezletnek.

A ma átbeszélt témáink közül kiemelkedik az előző év értékelése, a következő ciklus munkatervének elfogadása, tájékoztatást kapunk a nyelvprogramról, valamint beszélgetünk azokról az ösztöndíj lehetőségekről, melyek rendelkezésünkre állnak. Az anyagi források ehhez megvannak, szeretnénk a lehető legjobban felhasználni – nyilatkozta Bojtor István alpolgármester, az Oktatási Kerekasztal elnöke.

Hozzátette, az előző év olyan szempontból sikeres volt, hogy a tanulók jól teljesítettek, sok szép elismeréssel, díjjal gazdagodtak a különböző tanulmányi versenyeken. A járványhelyzet miatt mégis más volt a 2020/2021-es tanév, mint az eddigiek, hiszen komoly kihívások elé állította az egész szakmát. Dr. Blahó János, a szervezet titkára elmondta, a cél továbbra is az, hogy Orosháza iskolaváros legyen.

– Fontos, hogy olyan embereket képezzünk, akik itt tudják építeni a várost és itt tudják építeni a jövőt, megtalálva a számításaikat. Az iskolaváros program pedig egy kiváló környezetbe került azáltal, hogy a Szegedi Tudományegyetem, mint tudáspólus itt van velünk és az Oktatási Kerekasztal is építheti ezt az együttműködést. De említhetném még a gépészmérnökképzést is, aminek a beiskolázása kilép a megyéből, bízunk benne, hogy ezzel a munkáltatók is komolyan tudnak élni – ismertette a részleteket.

Elhangzott még emellett egy városi gólyaavató rendezvény ötlete, valamint Orosháza ifjúsági referense, Magonyné Urbán Zsuzsanna is beszámolt az elmúlt időszakban meghatározó tematikus tréningekről a Miértünk Egyesület munkatársaival közösen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.