- hirdetés -

Sokszínű programokkal, mondhatni angol nyelvű kavalkáddal csatlakozott az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a városalapítási programsorozathoz. Az ünnepi alkalmat kikerekítve az Orosházi Oktatási Kerekasztal Tehetséghíd programját, valamit Angolra Hangolva elnevezésű projektjüket is bemutatták egy szakmai nap keretében.

Április 25-én indult útjára a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola angol nyelvi hete, mely egy szakmai nappal kezdődött. A délelőtti megnyitón Víghné Pintér Lilla, az intézmény igazgatója mondott köszöntőt, melyben hangsúlyozta, a nyelvtanulás egy olyan dolog, amely a mai élethez elengedhetetlen.

– Sokrétű a mai szakmai napunk. A városalapítási héthez csatlakoztunk, emellett azonban az Oktatási Kerekasztal Tehetséghídjának kiépítésében is részt veszünk, sőt Angolra Hangolva programunkat is hozzákapcsoltuk a mai naphoz, ami egyben az angol nyelvi hetünk kezdete is – ismertette az igazgatónő. – Igazán egyetértek a mondással miszerint: ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. A munkába álláshoz, a kultúrához, az utazáshoz mind elengedhetetlen legalább egy idegennyelv ismerete – hangsúlyozta.

A megnyitó után a szakmai nap egy közös áhítattal folytatódott, majd a 7.A osztály tanulóinak bemutatója következett. Meghívott vendégként ezután dr. Blahó János tartott előadást, melyben az óvodától az egyetemig vezető tanösvényt ismertette. Az Angolra hangolva 2024. évi előadásaként ezt követően a református iskola és az evangélikus iskola diákjai készültek egy közös színdarabbal, mely a „A Trip to London” címet kapta. A történet szerint egy család utazik Londonba, akik mindent szeretnének megismerni a nagyvárosban. A diákok produkciója végül óriási tetszést váltott ki, melybe egy fagylalt erejéig bevontak egy vendéget is a közönség soraiból.

A délelőtti programokat több angol nyelvű előadás követte, de természetesen a Szent György napi hagyományokról sem feledkeztek meg. A magyar hiedelem ezt a napot a varázslásra alkalmas időpontnak tartotta, Móricz Bence és a diákok táncbemutatója pedig tényleg mindenkit elvarázsolt. – A gyerekek nagyon szeretik ezt a programot, igazi felüdülés ez számukra, hiszen ilyenkor tanítás sincs, minden a próbákról, az előadásokról szól. Mindemellett igazán összekovácsolja Orosháza ifjúságát, hiszen több iskolából is érkeznek tanulók – emelte ki Víghné Pintér Lilla.

Habár az angol nyelvi hétnek a jövő héten vége lesz, a diákokra vár még egy izgalmas program, hiszen a nyár elején néhányan elutazhatnak Londonba az iskolával.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.