- hirdetés -

A nem olyan régen Olaszországban lezajlott világbajnokságot követően újabb jelentős erőpróba vár a Contact K.T.H.E. egyesület két fiatal sportolójára. Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel Montenegróba utazott, ahol a kick-box sportág Európa-bajnokságát rendezik meg a héten.

– Pénteken éjfélkor indultunk és 17 óra után érkeztünk meg Budvába, Montenegróba. Központi, két busszal utazott a magyar válogatott. Ezt követően persze előbb PCR-teszt várt ránk, majd következhetett a regisztráció és a mérlegelés, minden magyar versenyzőt sikeresen regisztráltunk. A válogatott versenyzők mind cadet2 és junior korosztályúak, a fiatalabb versenyzőknek most nincs lehetősége indulni – ismertette a részleteket az orosházi egyesület vezetőedzője, egyben a formagyakorlati szakág szövetségi kapitánya, Puravecz Péter.

Zahorecz Noel és Brebovszky Zoltán is jó formában várja a kontinenstorna küzdelmeit (Fotó: egyesület)

A formagyakorlati szakágban egyébként összesen hat magyar versenyző indul majd el a kontinenstornán, köztük az orosházi egyesület két tehetséges fiatalja, Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel. A vezetőedző elmondta, a vasárnapi napot felkészüléssel és edzéssel töltötték, mindkét versenyző jó formában várhatja a verseny napját. Az elmúlt két hétben mindketten feljebb kerültek az akrobatika létrán, vízszintes és függőleges csavar technikákra is képesek. A sikert persze ez még nem garantálja, de jó esélyekkel indulhatnak.

A legkomolyabb ellenfeleiknek elsősorban az orosz válogatottat várják, de mint mondták, a németek feltörekvő bajnokait sem szabad leírni. A hétfői napon még az edzésé és a pihenésé volt a főszerep, a hét további részében, várhatóan a keddi és csütörtöki napok közötti időszakban már minden a versenyről és a remélhetőleg minél jobban kivitelezett gyakorlatokról szól majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.