- hirdetés -

Az idei év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyét rendezik meg a Olaszországban, a világbajnokságnak a népszerű üdülőváros, Jesolo ad otthont. Négy orosházi fiatalért szoríthattunk a versenyen, akik a szerdai és csütörtöki napon voltak érdekeltek.

Orosházi szempontból a formagyakorlati kategóriák küzdelmei számítottak érdekesnek. A Contact K.T.H.E. egyesületét négy versenyzője képviselte, név szerint Halustyik Cintia, Esztergomi Antónia, Zahorecz Noel és Brebovszky Zoltán, valamennyien mint újonc felnőtt válogatottak próbáltak szerencsét.

A sportolókkal elutazott az orosházi klub vezetőedzője, egyben a formagyakorlati szakág szövetségi kapitánya, Puravecz Péter is, aki most beszámolt nekünk az elmúlt két nap történéseiről.

A világbajnokság orosházi különítménye (Fotó: egyesület Facebook-oldala)

– Az egyéni formákban a felnőtt világbajnokságon először debütáló magyar versenyzők a nagy nevek mögött (Eugene Rashad, Gavrilov Denis, Rando Olivia, Bulhakova Olesia) zártak, nem sikerült a egyéni versenyszámokban dobogóra állniuk. Szakmai szemmel nézve, sok tanulni- és tennivaló lesz, hogy az élvonalban táborozó versenyzőkhöz felzárkózzunk – árulta el.

A csütörtöki napon lezajlottak a csapat formák is, melyeket először bonyolítottak le világversenyen. A jelen lévő magyar versenyzők élve az adódó lehetőséggel, több klub versenyzőit kombinálva két csapatot alkotva álltak végül tatamira.

A versenyzők az egyéni versenyszámok gyakorlása mellett naponta gyakorolták a csapat formát, nem kis nehézségekbe ütközve. A szorgalmas munka azonban meghozta gyümölcsét, hiszen 1. és 2. helyen végeztek.

Az orosházi Contact KTHE válogatottjai: balról: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, Puravecz Péter szövetségi kapitány és edző, Zahorecz Noel, Brebovszky Zoltán

Az ezüstérmes csapat tagja volt az orosházi Halustyik Cintia és Esztergomi Antónia, míg a világbajnoki címet szerző gárdában Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel képviselte városunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.