- hirdetés -

Minden gyermek különleges és mindegyikük kiemelkedik valamiben. Épp ezért volt nagyon nehéz dolga a helyi általános- és középiskolák vezetőinek, mikor arra kértük őket, nevezzenek meg öt olyan diákot, akire igazán büszkék. Az Eötvös katolikus iskola kiadott névsorában Pipis Zsombor szerepelt az első helyen, technikai okok miatt azonban őt mutatjuk be olvasóinknak utoljára. Persze azon a bizonyos listán egyenrangú diáktársként állt Zsombi mellett Balogh Bence, Kókai Noé, Szabó Zsóka és Szabó Virág is.

Pipis Zsombor nyolcadik osztályos tanuló hat éven át volt kitűnő. Tavaly becsúszott neki egy négyes, de az is „csak” technikából. Az előző tanévben elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” elismerést, ehhez kiemelkedő tanulmányi átlaga, valamint atlétika- és futballeredményei is hozzájárultak, és kiváltképp az, hogy 2020-ban csapatával a Diákolimpián országos harmadik helyezett lett duatlonból.

Erre az oklevelére a legbüszkébb, de találkozónkra elhozott még egy mappányi nevelőtestületi dicséretet is, melyeket kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeiért kapott. A tantárgyak közül a testnevelés mellett a német a kedvence, sok szép eredményt ért már el német versenyeken. Zsombi táskájában rengeteg érem és sok-sok serleg is lapult. Ezek már nem az iskolapadban nyújtott teljesítményhez, hanem a futballhoz és az atlétikához köthetők.

Erre az oklevélre a legbüszkébb (Fotó: Horváth Bence)

– Hároméves korom óta focizok. Ovifocival kezdtem, aztán első osztályban az OMTK ULE-hoz kerültem. Eleinte még nagyobbakkal fociztam, nem volt az én korcsoportomban rajtam kívül szinte senki, de ez egyáltalán nem zavart, legalább húztak felfelé a többiek. Pardi Laci bácsi és Buza Barnabás az edzőim, nagyon sokat köszönhetek nekik, hálás vagyok a tudásért, amit tőlük kaptam, és a belém vetett bizalmukért is – mondta Zsombor.

A középpályás Zsombor sok tornáról hozta már el a Legjobb Játékos címet. 2015-ben a Kiskunhalasi Tornán, 2016-ban az OMTK Téli Kupán, 2018-ban szintén Kiskunhalason, 2019-ben pedig a Sárréti Kupán kapta meg a különdíjat. Egyéni sikerei mellett csapateredményeire is nagyon büszke, épp ezért belegondolnia is nehéz, hogy egyszer talán meg kell válnia az OMTK ULE-tól. A foci mellett a futás a nagy erőssége. A mezei futóversenyen évről-évre nagy eséllyel rajtol. Almási Gyula testnevelőtanára segíti őt a felkészülésben.

– Néhány hete a megyei mezei futóversenyen negyedik lettem, most készülök az országosra, amit Gödöllőn rendeznek majd meg. Egyszer már kijutottam az országos diákolimpiai döntőre, akkor a 19. helyen végeztem, remélem, ebben a tanévben sikerül ezt túlszárnyalnom. A hosszútávfutás mellett a távolugrás is elég jól megy, Békéscsabán idén szeptemberben a megyei távolugró versenyen bronzérmet nyertem – mesélte.

A torna legjobb játékosa címet többször is elnyerte (Fotó: Horváth Bence)

Zsombi nyolcadik osztályos, így nagyon sokat gondolkozik a továbbtanuláson. Annyi biztos, hogy mindenképpen a focival szeretne foglalkozni, de ennél pontosabbat még nem tud.

– A fő célom, hogy profi labdarúgó legyek, hogy az NB1-ben vagy annál is magasabb szinten játsszak. Tudom, hogy az akadémia megválasztása nagyban befolyásolja majd, milyen focista leszek, hamarosan döntenem kell ez ügyben. Azon leszek, hogy a legjobbak közé tartozzak, mint ahogyan a példaképeim, Szoboszlai Dominik és Andrés Iniesta is – folytatta.

– Utóbbi a Barcelona egyik legnagyobb legendája volt, és ugyanazon a poszton játszott, mint ahol most én. Hatalmas esze van a focihoz, a technikája is elképesztő, ehhez a sporthoz ugyanis mind mentálisan mind fizikálisan erősnek kell lenni – tette hozzá Zsombi.

Egy héten négy edzés és két meccs. Ez az átlag „adag”. Az U14 mellett Zsombor az U15-ben is játszik, általában szombaton és vasárnap is van egy-egy meccse, de ő ezt egyáltalán nem bánja. A fociról szól az élete, melyet nézőként is szívesen gazdagít meccsélménnyel. Korábban az orosházi csapattal elutazott Debrecenbe egy NB1-es mérkőzésre, a nyáron pedig a családjával részt vett a Budapest Honvéd stadionavató mérkőzésén a Bozsik Arénában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.