- hirdetés -

Két jelölt maradt versenyben az előválasztáson Békés megye 4-es számú választókerületében. A momentumos Sebők Éva az MSZP-Párbeszéd által indított dr. Szelényi Zoltán javára lépett vissza.

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy lezárult az aláírásgyűjtés és mind a három indulónak sikerült begyűjtenie a szükséges 400 darab támogatói szignót.

Azóta az országos sajtóban is megjelent már, hogy egy héttel az előválasztás első fordulója előtt az MSZP-Párbeszéd, valamint a Momentum több választókerületben is egymás jelöltjeit támogatják. Ezen megállapodás keretében történt az, hogy az orosházi központú Békés megyei 4-es számú választókerületben visszalép Sebők Éva dr. Szelényi Zoltán javára.

– A tegnapi napon valóban kiderült, hogy számomra ez az előválasztási kampány most véget ér: visszalépek a versenytől – erősítette meg a hírt az OrosCafé érdeklődésére Sebők Éva.

– Sajnos az egyfordulós választási rendszerek arra kényszerítik a politikai szereplőket, hogy megállapodásokat, kompromisszumokat kössenek egymással, most is ez történt – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy bár csalódott, ezt enyhíti, hogy a budapesti megállapodás alapján olyan politikusok előrelépését tudja támogatni, mint Szabó Bence, Rehó Tibor, vagy éppen Dr. Pleva Dániel.

– Tekintettel arra, hogy mindhármójukat évek óta személyesen ismerem, tudom, hogy kiváló országgyűlési képviselők lesznek. Azt is tudom, hogy mindhármójukra számíthatok a jövőben, a debreceni Szabó Bencével és csapatával már meg is kezdtük az együttműködést olyan elképzeléseken, amelyek a mi térségünk lakóinak mindenféleképpen rengeteget fognak tudni adni – tette hozzá.

Sebők Éva (Fotó: Horváth Bence)

– Öröm ugyanakkor, hogy így lehetőségemben áll folytatni azokat a projekteket, melyekbe az elmúlt években belekezdtem. Így tovább tudom vinni a harcot a Diákélelmezés kiszervezése ellen, folytatni tudom a munkát a megyei önkormányzat tulajdonában álló BMVF Kft. körüli kérdőjelek tisztázását illetően, és továbbra is lehetőségemben áll előterjesztéseket benyújtani Orosházán az orosháziakért, Békés megyében pedig a Békés megyeiekért. A térség ellenzéki szavazóit pedig arra biztatom, hogy mindenképpen vegyenek részt az előválasztáson és ott válasszák a számukra szimpatikus jelöltet: én is így fogok tenni – zárta Sebők Éva, aki megköszönte a munkát a kampánycsapatának és a kampány támogatóinak.

Az MSZP-Párbeszéd indulója hálás a Momentum és Sebők Éva támogatásáért

– Párton kívüli jelöltként a Dél-békési emberek szolgálatára jelentkeztem. A célom a kezdetektől: „meggyógyítani Dél-Békést”, ehhez a feladathoz már eddig is rengeteg segítséget, támogatást kaptam. Megtisztelő, hogy a Momentum is hitelesnek, és felkészültnek tart erre a feladatra. Orvosként és politikusként is az emberek szolgálatának élek és ezért különösen megtisztelő minden olyan ember támogatása, aki maga is a „tettek embere” – fogalmazott dr. Szelényi Zoltán.

Sebők Évát jó jelöltnek tartja, aki már bizonyította rátermettségét a helyi politikában is. Éppen ezért sajnálja, hogy nem versenyezhetnek az előválasztáson.

dr. Szelényi Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

– Nagy megtiszteltetés ugyanakkor, hogy az én javamra lépett vissza. Vele már jelölti indulásom óta szoros kapcsolatban állunk. Győzelmem esetén azzal a felelősséggel képviselem majd szavazóit, ahogyan ő is tenné, egyúttal számítok a támogatásukra az előválasztás során. Mi tettekkel és nem szavakkal képviseljük a változást! A szeptember 18-án induló előválasztáson az orosházi, és a többi dél-békési település polgárai döntenek majd arról, hogy ki legyen a Fidesz kihívója 2022-ben, lesz-e változás a közösségünk életében. Ha engem tartanak majd erre alkalmasabbnak, szakértelmemmel, becsülettel és tettekkel szolgálom majd egész Dél-Békést! – tette hozzá Szelényi Zoltán.

Mi lesz a Momentum korszakot váltani kívánó szavazóival?

– tette fel a kérdést dr. Szabó Ervin jobbikos képviselőjelölt.

Kifejtette: értetlenül áll Sebők Éva visszalépése előtt hiszen „egy XXI. századi, önmagát korszakváltónak titulált párt képviselőjelöltje lépett vissza egy szocialista jelölt javára.”

– Hol marad a Momentum azon ígérete és hívószava, hogy ők korszakváltók? Zárójelben jegyzem meg, ha valóban azok lennének, akkor a másik 21. századi párt, a Jobbik javára lépett volna vissza. Nem csak én hanem, a választók is csalódottak, hiszen Sebők Éva a szükséges aláírások összegyűjtése után, az előválasztás előtt egy héttel döntött úgy, hogy mégsem képviseli szavazóikat a hivatalos megmérettetésen. Hónapokig magabiztosan kampányolt, hirdetve a változás iránti elkötelezettségét és azt, hogy tisztességes és nem hiteltelen, korábban már kormányzó pártok képviselőire van szükség. A Momentum és az MSZP pártjainak háttéralkuját ismerve úgy tűnik, az is csak kampányszlogen volt, amit Éva eddig hangoztatott, hogy ő a fiatalok őszinte, új nemzedékének képviselője – mondta dr. Szabó Ervin.

dr. Szabó Ervin (Fotó: Horváth Bence)

A képviselőjelölt saját Facebook-oldalán felidézte dr. Szelényi Zoltán június 3-ai szavait, amelyeket akkor írt le, mikor megtudta, hogy Szabó Ervint támogatja az előválasztáson a DK, az LMP, és Márki-Zay Péter.

– Az ilyen kijelentések és az ilyen szereplők miatt veszítették el az emberek a politikába vetett bizalmukat az elmúlt évtizedekben. Meggyőződésem, hogy amikor már a Momentum jelöltje lép vissza az MSZP jelöltjének javára, akkor már nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra is szükség van! Aki ismer, az tudja: én a csalódott jobb- és baloldali embereket is képviselni fogom, ha bizalmat szavaznak nekem. Eddig is, ezután is szeretnék kimaradni minden politikai csatározásból – bár a véleményem eddig is, ezután is meglesz – zárta a jobbikos képviselőjelölt.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között lesz, amire az orosháziak két jelöltre adhatják le a szavazataikat. A miniszterelnök-jelöltek számára a második fordulót – amennyiben az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50 százalékát – október 4. és október 10. között tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.