- hirdetés -

Eldőlt, hogy dr. Szabó Ervin nyerte meg az előválasztást Békés megye 4-es számú választókerületében. Ez azt jelenti, hogy 2022-ben a jobbikos jelölt áll ki a Fidesz jelöltjével szemben.

Tegnap arról számoltunk be, hogy a vártnál lassabban halad a szavazatok megszámlálása, csütörtök hajnal fél három körül tartották az utolsó bejelentéseket az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

Akkor még nem volt köztük az orosházi központú Békés megye 4-es számú választókerülete, erre egészen csütörtök délelőttig kellett várni.

Az előválasztást itt dr. Szabó Ervin nyerte meg dr. Szelényi Zoltán előtt. A jobbikos induló 3 696 szavazatot kapott, míg az MSZP-P jelöltje 2 213 szavazatot gyűjtött.

Ebben a választókerületben a miniszterelnök-jelöltek közötti versenyt a Jobbik elnöke, Jakab Péter nyerte 1918 szavazattal. Tőle alig lemaradva 1890 szavazatot kapott a DK indulója, Dobrev Klára. Karácsony Gergely az MSZP-P jelöltjére leadott szavazatok száma is meghaladta az ezres nagyságrendet, összesen 1051-en szavaztak rá. Lemaradt a dobogóról 955 szavazattal Márki-Zay Péter (MMM) és a 105 voksot begyűjtő Momentum-elnök, Fekete-Győr András.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.