- hirdetés -

Szeptember utolsó napján tartották a harmadik Diákélelmezés napját, ahol a mindennapokban lelkiismeretesen dolgozó munkatársakat ismerték el. A kollégák szavazatai alapján választották meg az Év szakácsát, az Év konyhalányát és az Év technikai dolgozóját.

A Diákélelmezés napjának az ötletét először 2019-ben valósította meg Vincze Tibor intézményvezető, amit tavaly még a pandémia sem tudott megakadályozni. A cél az volt, hogy az év egy napján megköszönjék azt az áldozatos munkát az intézmény dolgozóinak, amit a mindennapok során több ezer ember szolgálatában tesznek. Szeptember 30-án már harmadik alkalommal gyűltek össze az Eötvös téri konyha ebédlőjében.

Fotó: Horváth Bence

– Vannak köztetek olyanok, akik évtizedek óta erősítik a csapatot, vagy olyanok is, aki néhány hónapja érkeztek. Az biztos, igazi csapattá váltunk, öröm veletek lenni. Büszkeséggel tölt el, hogy kollégáim vagytok és veletek dolgozhatok – fogalmazott Vincze Tibor beszédében.

Megemlítette, hogy a konyha teljes körű megújulása ugyan elmaradt, de az ebédlő felújítása sikeres volt. A legbüszkébb arra, hogy rendkívüli körülmények között is helytálltak. Elmondta, az új fenntartóval egy új fejezet nyílik az intézmény életében, de a feladat változatlan: finoman, szívvel-lélekkel főzni.

Fotó: Horváth Bence

Dávid Zoltán polgármester is elismerően szólt a Diákélelmezés csapatáról, amely nem kis erőfeszítéssel végzik nap, mint nap a munkájukat. A városvezető biztos benne, hogy a jövőben is értékes közösséget alkotva, ugyanilyen szakmai hozzáértéssel, sok ezer elégedett embert kiszolgálva látják el a feladataikat.

A beszédek után előbb a Székács evangélikus iskola tanulóinak előadása következett, majd minden dolgozót köszöntöttek. Három különdíjat is kiosztottak, amelyeket az intézmény munkatársai titkos szavazással választottak ki.

Idén az Év szakácsa, Sztehlik Attila, az Év konyhalánya Kérdő Jánosné, az Év technikai dolgozója Rucz József lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.