- hirdetés -

Molnár Béla, a Fidesz orosházi elnöke, kampányfőnöke tájékoztatta lapunkat arról, hogy Dávid Zoltán, a Fidesz-KDNP pártcsalád polgármesterjelöltje, jelenlegi városvezető alig pár órával az ajánlóívek átvételét követően összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat. Továbbá valamennyi Fidesz-KDNP választókerületi képviselőjelölt szintén összegyűjtötte és leadta az ajánlásait a helyi választási irodában.

Orosházán polgármesterjelölt az lehet, akit legalább 300 választópolgár jelöltnek ajánlott. A Fidesz-KDNP pártcsalád mind a tíz egyéni választókerületben állít jelöltet. Valamennyi jelölt szintén már az első napon összegyűjtötte és le is adta a szükséges ajánlásokat a helyi választási irodában, így Sándor Zoltánné (1. vk), Seres Péter András (2. vk), Németh Béla (3. vk), Lövei Ferenc Mihály (4. vk), Gyapjasné Béres Enikő (5. vk), Bojtor István (6. vk), Kovács Péter Dávid (7. vk), Tóth-Kása Sándor (8. vk), Oravecz Nóra (9. vk), Antal László (10. vk).
A választási iroda 2024. április 20-án 08.00 órától adta át az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az igényelt ajánlóíveket, melyeket május 6-án 16:00 óráig kell leadni ahhoz, hogy megfelelő számú érvényes ajánlás megléte esetén a jelölteket, listákat a helyi választási bizottság nyilvántartásba vehesse.

Mint azt korábban megírtuk, június 9-én választ az ország. Sulyok Tamás köztársasági elnök alaptörvényi kötelességének eleget téve kitűzte az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását szintén erre a napra tűzte ki.

Orosháza városban az önkormányzati képviselők megválasztása vegyes választási rendszerben történik. A képviselő-testület megválasztandó tagjainak száma 14 fő, melyből egyéni választókerületben 10, kompenzációs listáról 4 mandátum szerezhető meg. Egyéni választókerületi képviselőjelölt az lesz, akit az adott választópolgárok legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.