- hirdetés -

A tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott Diákélelmezés napját a járvány okozta rendkívüli helyzet sem hiúsíthatta meg. Az intézményben dolgozók munkáját köszönték meg és kiválasztották az év szakácsát, év konyhalányát és technikai dolgozóját is.

Szeptember 30. a Diákélelmezés napja – tavaly indult útjára a kezdeményezés, amelyet az orosházi intézmény vezetője, Vincze Tibor ötletelt ki. Mint mondta korábban, az évben kell egy nap, amikor egy órára megállnak és megköszönik a kollégák munkáját. Így volt idén is, de már a teljesen megújult ebédlőben gyűltek össze szerda este.

– Most rendhagyó módon a járványhelyzet miatt szűkebb körben, támogatóink nélkül ünneplünk, de nélkülük a rendezvény nem is jöhetett volna létre, hiszen nekik dolgozunk – fogalmazott rövid beszédében Vincze Tibor, utalva az üres székekre, amelyeken a maszkok jelképezték a partnereiket. Hozzátette, hogy az idei év komoly kihívásokat tartogatott számukra a tavasz és a folytatás se lesz könnyebb.

Dávid Zoltán polgármester is méltatta a Diákélelmezés munkatársait, a város nevében kifejezte háláját azért a munkáért, amit az év 365 napján végeznek.

Ahogy tavaly idén is átadták a dolgozók által megszavazott egyéni elismeréseket is. A kollégák szerint az év szakácsa Urszuly Péterné, míg az év konyhalánya Varga Brigitta lett, Uhlárné Litauszki Edit pedig az év technikai dolgozója címet érdemelte ki.

Idén a református iskola diákjai készültek előadással, amelyet projektoron vetítettek le a meghívottaknak, de itt nem volt még vége az estének. Japán dalfeldolgozásban szólalt meg Petőfi Sándor Falu végén kurta kocsma című verse, ami a Diákélelmezés két dolgozójának humoros előadását vezette fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.