- hirdetés -

Lezárult az aláírásgyűjtés. Eldőlt, kik maradtak versenyben az előválasztáson. Az orosházi központú választókerületben három jelölt indult, mindannyiuknak sikerült megszerezni a szükséges számú aláírást.

Hétfő délelőtt volt a határidő, hogy a szükséges számú aláírásokat összegyűjtsék, és leadják az előválasztáson elinduló parlamenti képviselőjelöltek, illetve miniszterelnök-jelöltek.Orosházán három jelölt gyűjtötte augusztus 23-a óta gyűjtötték az aláírásokat.

A Demokratikus Koalíció, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott jobbikos dr. Szabó Ervin szerezte meg először a szükséges támogatást. A jobbikos politikust az MSZP-Párbeszéd pártszövetség párton kívüli jelöltje, dr. Szelényi Zoltán követte. Megtudtuk, a Momentum jelöltje, Sebők Éva is összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges 400 darab szignót.

Ez azt jelenti, hogy Békés megye 4. számú választókerületében mind a három indulóra leadhatják majd a voksukat a szavazók.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között lesz. A miniszterelnök-jelöltek számára a második fordulót – amennyiben az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50 százalékát – október 4. és október 10. között tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.