- hirdetés -

Ismét egy rangos elismeréssel gazdagodott Kaáli Nagy Géza professzor, akit ezúttal Budapesten tüntettek ki tevékenységéért augusztus 30-án.

Pro Urbe Budapest díjat adományozott a főváros közgyűlése Kaáli Nagy Géza professzornak a szülészet-nőgyógyászat területén végzett tudományos tevékenységéért, valamint a lombikbébi program széleskörű megismertetésében és nemzetközileg is elismert, országos intézményrendszerré fejlesztésében vállalt szerepéért. Az elismerést Budapest főpolgármestere nyújtotta át neki augusztus 30-án.

Ez a díj a legmagasabb kitüntetés, ami adományozható a főváros érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért. A professzor a budapesti Kaáli Intézetet 1992-ben alapította, majd országos hálózattá fejlesztette. Meddőségi kezeléseik eredményeként közel 30 ezer gyermek látott napvilágot.

Kaáli professzor nevéhez számos USA-szabadalom is fűződik, melyek az endoszkópos műtéteket teszik biztonságosabbá. A professzor intézetei másfél éve kerültek állami tulajdonba. Azóta mérhetetlen energiáját az immár azóta országos hírűvé vált Balaton-felvidéki Kaáli Autó-Motor Múzeum fejlesztésének szenteli.

A 130 darabból álló kiállítás a veterán autó- és motorrajongók mekkájává vált, a környező országokból és a tengerentúlról is egyre többen keresik fel a páratlan gyűjteményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.