- hirdetés -

A legutóbbi hétvégén immár az ötödik alkalommal rendezett bált az OMTK-ULE egyesülete, ahol ezúttal is díjazták több labdarúgójuk teljesítményét és odaadását. Az egyesület gólerős csatárát, Miszlai Lászlót már több ízben is bemutattuk honlapunkon, őt ezúttal az Év sportpillanata elismeréssel jutalmazták meg.  

Az Év sportpillanatának ugyanis a 2023 májusában drámai végjátékot hozó Békés Vármegyei Kupadöntő egyik pillanatát választották. Az orosházi csapat és a Szarvasi FC fináléjának öt perces hosszabbítása, egészen pontosan a 94. perce újabb fordulatot hozott. Darida ívelt szabadrúgását Miszlai levette, majd a védők gyűrűjében a kapuba lőtt, 2-2. Ezzel a Szarvas 92. percben lőtt vezetőgóljára érkezett az orosházi válasz. A középkezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést. Kilencven perc után sem dőlt el a kupa sorsa. Jöttek a büntetők, ami szintén hozott izgalmakat, de a végén az ULE ünnepelhette a kupagyőzelmet.

2020-ban tért vissza Orosházára focizni

Miszlai László már gyermekkora óta aktívan sportolt, a foci pedig az elsők között volt, amit kipróbált. Ahogy korábbi interjúnkban fogalmazott, az utolsó generációs fiatalok közé tartozik, akik még a grundon kezdtek el futballozni. Orosházán egészen 17 éves koráig játszott, utána viszont egy időre abbahagyta a nagypályás futballt és csak kispályán focizott. 2017-ben kezdte újra a nagypályán, amikor megkereste a Nagyszénás, majd 2020-ban tért vissza az ULE csapatához.

Nem véletlenül választották éppen az ő egyik gólját az Év sportpillanatának, hiszen az elmúlt évek során számos emlékezetes találattal tette le a névjegyét. Előfordult olyan is, hogy egy meccsen öt találatig jutott vagy, hogy egy szezon során több gólt szerzett, mint ahány mérkőzésen pályára lépett. Őt azonban mindig is az motiválta, hogy a csapat eredményes legyen, az egyéni eredmények háttérbe szorulnak, de természetesen örül, ha góljaival előrébb tudnak lépni.

A fiatal játékosok is felnézhetnek rá (Fotó: Nagy Kristóf)

– A meccsszituációt edzésen nem lehet szimulálni! Sablonokat lehet gyakorolni, de minden helyzet más és más – vallja. A 29 éves csatár jó példa lehet a fiatal játékosok előtt, akik közül szintén több labdarúgót is díjaztak. Őket, azaz Fucskó Dánielt, Nagy Bencét, Árgyelán Csongort és Kun Bencét is igyekszünk majd bemutatni olvasóinknak.

Kiemelt kép forrása: Für Henrik/beol.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.