- hirdetés -

Az eltervezett munkálatokkal már végeztek az élményfürdő tetőszerkezetén a szakemberek, de a felújítás befejeztével további hibákra bukkantak. A nyáron már biztosan nem tudják kinyitni a beltéri medencéket, ezért olcsóbban lehet majd strandolni Gyopárosfürdőn.

Néhány héttel ezelőtt már mi is beszámoltunk arról, hogy alpinisták dolgoznak Gyopárosfürdőn. A tetőablakoknál a támaszgerendák elhasználódtak, ezeket cserélték ki a szakemberek. A beütemezett munkálatokkal már elkészültek, de a fémszerkezet alatt felfedeztek egy előre nem látható, az élményfürdő építésekor elkövetett konstrukciós hibát, ami miatt további felújításra van szükség.

– Mérlegeltünk és arra a döntésre jutottunk, hogy a fürdőzők biztonsága a legfontosabb, ezért a felújítás idejére továbbra sem üzemelnek a beltéri medencék – nyilatkozta Benkő Ferenc, a fürdőért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A szakemberek kalkulációt készítenek, hogy pontosan mire és mennyi alapanyagra van szükség a további munkálatokhoz, az anyagi forrást az önkormányzat a lehetőségeihez mérten biztosítja. Várhatóan az ősszel fejeződhet be a tetőszerkezet felújítása.

– A fürdő szolgáltatásai a beltéri medencék kiesésével szűkültek, éppen ezért június 18., péntektől a fürdőzni vágyók jelentős kedvezménnyel léphetnek be a strandra – hangsúlyozta Benkő Ferenc.

A vezérigazgató kiemelte, hogy az élményfürdő kültéri medencéi, a zöld csúszda, a szauna park és a parkfürdőben található medencék is elérhetők, illetve a labdarúgó Európa-bajnokság összecsapásait egy nagy kivetítőn követhetik a vendégek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.