- hirdetés -

Fontos jubileumot ünnepel ebben az évben a Székács József Evangélikus iskola, idén 25 éves az intézmény. A hétfői diákönkormányzati nap is az évforduló, illetve a hála jegyében telt.

Néhány héttel ezelőtt már köszönetet mondtak mindenkinek, aki az elmúlt 25 év munkájához hozzájárult, de a nyári szünet előtti utolsó napok is erről a jelentős mérföldkőről szóltak. Június 14-én a DÖK rendezvényén egy hálaadó napot tartottak sport, illetve kézműves programokkal.

– Azt szerettük volna, hogy a gyerekek ezen a napon ne dolgozzanak, mert már két éve nem voltunk így együtt. Ezúttal külsős segítőket hívtunk. Itt volt a Zsoldos Péter Vívó Egyesület, az Orosházi Birkózó Egyesület és Demkó Attila is, aki kutyás bemutatót tartott. Ezen kívül zumbáztak is a fiatalok, Csiki Rebeka, Bogdánffy Szőke Anett, illetve Kovács Annamária segítségével, ők tanították be a gyerekeknek a hálaadó táncot is – sorolta a programokat Fazekasné Jankov Ildikó, a diákönkormányzat segítő tanára.

Az említett táncot, szakadó esőben adták elő a fiatalok, de ez egy pillanatra sem vette el a jókedvüket, illetve a nap során egy óriási élőképet is alkottak.

– A Székács 25 feliratot, illetve a jelképünket egy keresztet ábrázolt. Ez egymás terhének hordozását, segítését, szeretetét jelképezi, ami fontos az iskola számára – tette hozzá a pedagógus.

Fazekasné Jankov Ildikó (Fotó: Horváth Bence)

Mivel ez egy jubileumi nap volt, egy hatalmas több mint hatszáz szeletes tortát is rendeltek. Az egyik székácsos kisdiák, Papp Gréta is örült az édességnek.

– Nagyon tetszettek a programok, illetve a karkötő is amit kapott mindenki. Büszkeséggel viselem, hiszen az iskolám neve van rajta. Jó volt újra együtt lenni a többiekkel, na meg a tortát is nagyon várta mindenki – mondta az OrosCafénak a diák.

Papp Gréta (Fotó: Horváth Bence)

Hegedűs Regina, a DÖK tagja, ezért az esemény szervezésében is részt vett.

– Nagyon jó volt szervezőként megélni, hogy örömet okoztunk. Szeretem ezt a közösséget és iskolát. Nagyon üdítő volt, hogy itt mindenki együtt, mint egy nagy család részt vehetett ezen a rendezvényen – fogalmazott.

Hegedűs Regina (Fotó: Horváth Bence)

Hétfőn egy időkapszulát is elhelyeztek, amiben az elmúlt 25 év emlékei vannak. A terv az, hogy 2046-ban kibontják, így idézve fel azokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.