- hirdetés -

LanguageCert Young Learners, azaz gyerek nyelvvizsga-felkészítőhely és gyerekvizsga-helyszín lett a Székács József Evangélikus Iskola. Az elképzelés Ökrösné Miszlai Edit idegen nyelvi munkaközösség-vezető kezdeményezésére valósult meg.

A budapesti LanguageCert nyelvvizsgaközponttal aláírt szerződés után a Székács József Evangélikus Iskolánkban októberben indult el a gyermek nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam. A képzés keretein belül a 10-14 év közötti tanulók Kovácsné Misurda Ilona angol nyelvtanár vezetésével felkészültek fel a YoungLearners nyelvvizsgára. Ez a nemzetközileg elismert vizsga különösen nagy lehetőség az általános iskolai korosztály számára, hiszen sikerélményt nyújt, általa vizsgarutint szerezhetnek a diákok, ösztönzőleg hat a nyelvtanulásra, nem utolsósorban pedig a középiskolai felvételinél is előnyt jelenthet. A vizsga négy részből áll: olvasott szöveg értése, íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség, épp mint a „normál” komplex nyelvvizsgák esetén.

A Székács iskola a hírről tájékoztatta a város többi általános iskoláját is, sőt a kistérségi iskolák számára is eljuttatta a hírt. Ezáltal a lehetőség adott volt minden olyan diák számára, aki fejleszteni szeretné nyelvi készségeit, és szívesen megmérettetné magát egy nemzetközi vizsgán. Február végén már meg is valósult egy próbanyelvvizsga az érdeklődők számára, sokan éltek tudásuk tesztelésének lehetőségével. Ezt követően március 23-án a tanulók A2 szinten komplex nemzetközi gyermeknyelvvizsgát tettek a nyelvvizsgaközpont által biztosított vizsgáztatóval.

A múlt héten érkeztek meg az eredmények, miszerint 15 felső tagozatos tanuló – 13 székácsos és 2 külsős – szerezte meg a LanguageCert Young Learners A2 nemzetközi nyelvvizsgát, sokan közülük First Class Pass, azaz kiválóan megfelelt minősítést kaptak. Az intézmény vezetése büszke a szép eredményekre, és a következő tanévben is folytatja majd a nyelvvizsga-felkészítést.

Fotó: Székács Evangélikus Iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.