- hirdetés -

Még messze nincs vége a járványnak, de Gyopárosfürdő – és üzemeltetője az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. – szorgalmasan készül a nyári strandszezonra.

Mint Benkő Ferenc, a Zrt. vezérigazgatója elmondta, a strand létesítményeinek felújítása, karbantartása minden évben feladat és minden évben kisebb, vagy nagyobb mértékben el is végzik, de az idő vasfoga folyamatosan őröl. Idén a versenymedence, a tanmedence csempézésének javítása és az élményfürdő van soron.

Benkő Ferenc vezérigazgató szerint a tervezett nyitásra készen lesznek (Fotó: Horváth Bence)

-A versenymedencét minden ősszel felengedjük vízzel, így az oldalfalak csempéinek fagyás okozta kárait ki tudjuk küszöbölni. A tavaszi vízleengedés után kollégáim végigvizsgálták a medencét és megállapították, hogy mintegy tizenöt négyzetméteren kell a csempéket újra rakni. Ebben van a medence alján és oldalfalán lévő csempe is. A tanmedencénél kicsit rosszabb a helyzet. A szegély – ami nem volt víz alatt – nagy darabon felfagyott.

A versenymedencében mintegy tizenöt négyzetméter csempét kell újra rakni (Fotó: Horváth Bence)

Ezt is megcsináljuk és mintegy tíz négyzetméter csempét raknak újra a kollégák. Az élményfürdőben befejeződtek a csempézés munkálatai, jelenleg a fugázás folyik. Az új gyógyászati pénztár kialakítása is jól halad. Itt már a gipszkartonozási és villanyszerelési munkák készen vannak, az utolsó simításokat végzik a kollégák – tájékoztatott a vezérigazgató.

Csak remélni tudjuk, hogy mire az igazi strandszezon megkezdődik, már magunk mögött tudhatjuk a pandémiás időszakot és teljes erőből élvezhetjük a nyarat Gyopároson (is).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.