- hirdetés -

Szokták mondani, hogy a nyári alak télen és tavasszal készül. A kívánt forma eléréséhez ma már számos eszköz rendelkezésünkre áll. Jó hír, hogy akinek a Fel a kanapéról! sorozatunkból megismert sokféle sportolási lehetőség közül egyik sem szimpatikus, annak sem kell feltétlenül lemondania arról, hogy megszabaduljon néhány centitől. Ezáltal pedig nem csak önbizalma fejlődhet, de az egészségéért is sokat tehet.

Nemrégiben körbejártuk, milyen mozgásformákat választhatunk, ha szeretnénk levezetni a feszültséget, izmosabbá válnánk vagy fogyni akarunk. Bemutattuk többek között a TRX-et, a zumbát, de jártunk spinracing edzésen és fallabdáztunk is.

Most azonban másik oldalról közelítjük meg az alakformálás témakörét, és egy olyan kezelést mutatunk be, ami közben csak feküdni kell, mégis sokan esküsznek rá. Prozlik Eti okleveles masszőrt kerestük fel, aki egy Orosházán még eléggé új kezelést, a kavitációs ultrahangos zsírbontást végzi. Kissé idegenül hangzik a megnevezés, a háttere azonban egyszerű fizika.

A kavitációs zsírbontó készülék speciális frekvencián működő ultrahang hulláma egyenletes, szabályozott és ismétlődő, mikroméretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejtek közötti térben. Ezáltal túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket, ami az azokat körülvevő nagyon gyenge membránok törését okozza, elősegítve a felesleges zsír távozását, mely a nyirokrendszer segítségével kiürül szervezetből – magyarázza Eti.

Azaz nagyon röviden a kavitációs kezelés a testünk zsírlebontó képességét fokozza a leginkább problémás helyeken, majd a nyirokkeringést serkentő technikákkal segít elvezetni a zsírsejt szétbomlása után keletkezett anyagokat.

Persze ez sem csodaszer, sokkal látványosabb a változás, ha mozgunk mellette és odafigyelünk az étkezésre. A további részletekről azonban beszéljen a szakember.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.