- hirdetés -

Országjárásba kezdett a Magyar Szocialista Párt, amelynek egyik állomása Orosháza volt. A településeken arról beszélnek, hogyan lehetne egy igazságos, szolidáris, szabad és új köztársaságot létrehozni.

Rendkívül fontos, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a civilekkel – fogalmazott Gurmai Zita országgyűlési frakcióvezető-helyettes, az MSZP nőtagozatának elnöke az országjárás orosházi állomásán. A szocialista politikus beszélt a párt által létrehozott „Közös Jövőnkért, Magyarországért „- programtervről és a 4-es számú választókerület helyzetéről is.

Elmondta, hogy a 2015-ben módosított segélyezési rendszerben változtatásra van szükség. Gurmai Zita rámutatott, hogy azóta az önkormányzatok jóval kevesebbet fordítottak lakhatási támogatásra.

– Ebben az országban szükség van bérlakásokra, lakhatási támogatásra és a német példát követve albérleti plafonra. Megengedhetetlen az, hogy egy fiatal bármelyik településen munkát akar vállalni képtelen kifizetni a lakbért – mondta Gurmai, aki megjegyezte az önkormányzati lakások hiányát és azok rossz állapotát.

Gurmai Zita (Fotó: Palcsek István)

– Az önkormányzat és a lakók közös felelőssége, hogy ezek a lakások milyen állapotban vannak. Fontos, hogy az emberek megfelelő körülmények között élhessenek – tette hozzá.

A tájékoztatón elhangzott a gyermekvédelmi támogatás problémája is. A frakcióvezető-helyettes szerint rugalmasságra lenne szükség, hiszen sok olyan család van, aki pár száz forinttal csúszik le a támogatásról, de ettől függetlenül rászorulnának. Gurmai hangsúlyozta, hogy fel kell lépni az egyre nagyobb gyermekszegénység és a nők ellen elkövetett erőszak ellen.

Elmondta, hogy rengeteg feladattal távozik és mindent megtesz azért, hogy ezeket az ügyeket végigvigye.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.