- hirdetés -

Szabó Ervin vádaskodik és hazudik – állítja Fetser János, helyi MSZP-s képviselő, aki Márki-Zay Péternek is nyílt levelet írt, amiért árulással vádolja. A szocialista párt elnöke, Tóth Bertalan is visszautasítja a hódmezővásárhelyi polgármester és a jobbikos képviselőjelölt kijelentéseit.

Szerda este megtörtént a Partizán által szervezett vita, ahol dr. Szabó Ervin és dr. Szelényi Zoltán fejtették ki véleményüket arról, milyen Dél-Békést képzelnek el a jövőben. Mi is megírtuk, hogy az egyik vitablokkban előkerültek a 2018-as országgyűlési-, valamint a 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatos sérelmek is.

Szabó Ervin itt kifejtette, mindkét alkalommal azon múlt a választási győzelme, hogy nem léptek vissza a javára az MSZP-s jelöltek. Szabó az országos sajtóra hivatkozva azt állította, hogy 2018-ban az akkori szocialista jelöltet, Füvesi Sándor felkérte pártja, hogy lépjen vissza.

– Visszautasítom ezt a vádaskodást, mert 2018-ban a Jobbik akkori elnöke (Vona Gábor, a szerk.) kijelentette, hogy senki javára nem fog visszalépni, így nem volt semmilyen tárgyalás a választási együttműködésről. A 2019-es önkormányzati választáson pedig az MSZP helyi szervezete kezdeményezte, hogy legyen előválasztás, de ezt Szabó Ervin akkor visszautasította – fejtette ki álláspontját a Magyar Szocialista Párt elnöke, Tóth Bertalan.

Tóth Bertalan (Fotó: Dancsó József)

Néhány nappal ezelőtt, szintén dr. Szabó Ervin Facebook-oldalán jelent meg Márki-Zay Péter, az MMM miniszterelnök-jelöltjének ajánlása, amiben Hódmezővásárhely polgármestere Fetser Jánost árulással vádolta.

– Írtam egy nyílt levelet Márki-Zay Péternek, hogy ezzel megmérgezi a levegőt Orosházán – reagált az őt ért vádakra Fetser János, helyi MSZP-s önkormányzati képviselő.

Szabó Ervin vitán tett kijelentéseire is reagált. Fetser János szerint a jobbikos politikus állítása valótlan, hiszen nem jelent meg olyan hír az országos sajtóban, amiben felszólították volna Füvesi Sándort a visszalépésre.

Fetser János (Fotó: Dancsó József)

– Az önkormányzati választással kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy a helyi médiában, valamint a közösségi oldalamon is felhívást tettünk közzé. Azt akartuk, előválasztáson dőljön el, melyikünk induljon. Szabó Ervin azt mondta, hogy ez komolytalan és nem ment bele. Így két polgármester-jelölt volt és nem győztük le Dávid Zoltánt – sorolta Fetser János.

Hozzátette: szomorúan veszi tudomásul, hogy mind Márki-Zay Péter, mind dr. Szabó Ervin ilyen eszközökkel él, mert ez nem vezet 2022-es összefogáshoz és sikerhez.

Dr. Szabó Ervint felmentették

A szocialista párt elnöke néhány nappal ezelőtt maga kérte, hogy vonják meg az indulás jogát dr. Szabó Ervin képviselő-jelölttől az előválasztáson, amiért a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében tartózkodott. Az Országos Előválasztási Bizottság felmentette a jobbikos jelöltet.

– Arról van szó, hogy lefektettünk szabályokat, mint például azt, hogy a jelölt nem tartózkodhat a sátorban. Ha már azt megtudtuk akadályozni, hogy ez többet nem fordul elő, akkor megérte – nyilatkozta az OrosCafénak Tóth Bertalan.

A szocialista politikus elmondta, magas az előválasztási részvétel, ezt tapasztalja Orosházán is. Úgy gondolja, minél többen leadják a szavazatukat, annál inkább szolgálják azt, hogy a demokrácia újjászületik Magyarországon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.