- hirdetés -

A hazai megmérettetések és a magyar szabadfogású válogatott mellett egy új kihívással próbálkozott meg Antal Dániel. Az orosházi születésű birkózó a német Bundesligában próbálta ki magát és nem is maradt adós a jó szerepléssel, győzelmeinek köszönhetően klubja egy osztállyal feljebb jutott.

A magyar birkózók közül az elmúlt években rengetegen próbálták ki magukat a hazai és válogatott versenyek mellett a Bundesligában. Bácsi Péter, a Lőrincz-testvérek vagy Kiss Balázs is megfordult német klubokban. Orosházi részről Kránitz Adrián és Sepeczán János is szerencsét próbált már. Az ő példájukat követte Antal Dániel.

A Mietraching csapatának tagjaként (Fotó: SV Mietraching Facebook-oldala)

Az orosházi születésű, jelenleg a fővárosi UTE-ban birkózó fiatalember tíz alkalommal utazott ki Németországba, ahol az SV Mietraching csapatának tagjaként lépett szőnyegre.
– A klub nem a legjobb az országban, de a saját ligájában most az lett, ami azt jelenti, hogy egy osztállyal feljebb léphetnek. Nagyon pozitív érzésekkel zártam ezt az időszakot, a csapattársaimat, az edzőnket és a szurkolókat illetően is. Már most érkezett tőlük egy megkeresésem, szeretnék, ha jövőre is náluk birkóznék – mesélte.

Németországban barátságos, sportszerető emberekkel találkozott. Mint mondta, elsősorban a labdarúgásért rajonganak, de nem vetik meg a többi sportágat, így a birkózást sem. A Mietraching mérkőzésein is mindig telt ház fogadta a versenyzőket. Tizennégy fordulón keresztül tartott a szezon és bár a világbajnokságon való szereplése miatt nem tudott mindig kiutazni, így is tevékeny részese volt a csapat sikeres szereplésének.

A német újságok sportrovatában (Fotó: SV Mietraching Facebook-oldala)

Minden mérkőzését megnyerte, mindössze kétszer sikerült az ellenfeleknek pontot elérnie.
– Három súlycsoportban birkóztam, 75, 80 és egyszer még 86 kilogrammban is. Utóbbira azért volt szükség, mert a csapatom így épített arra, hogy megnyerjük a találkozót és bíztak bennem, hogy menni fog. Végül az lett a legnehezebb meccsem, amit 8-4-re nyertem meg. Akkor hazai pályán birkóztunk, szóval majd felrobbant a nézőtér, ami hatalmas élmény volt, jól jött ki végül a taktika – mondta.

Ugyan a birkózóknak hagyományosan a fogyasztás tartozik a mindennapos kihívásaik közé, az ominózus mérkőzés előtt Antal Dánielnek éppen súlyának növelése jelentette a kihívást.
– Amikor kiérkeztem, akkor szóltak, hogy ezúttal nem 75, hanem 86 kilóba kellenék, ahhoz, hogy oda be tudjak mérni, meg kellett ugranom a 75-öt. Mivel akkor mindössze 73,5 kiló körül mozogtam, jöhetett 1-2 órán keresztül a töltődés, evés-ivás, alig bírtam mozogni. De szerencsére a mérkőzésre már oda tudtam tenni magam – osztotta meg a nem mindennapi történetet.

Leider 14:17 gegen den SV Wacker Burghausen II verloren. Sehr spannender Kampf zwischen dem 1. und 2. Platzierten! 👌😊 🤼‍♂️

Közzétette: Sportverein Mietraching 1924 e.V. – 2019. október 5., szombat

Antal Dániel pályafutása egyik legsikeresebb évének értékelte a 2019-est, hiszen a hazai válogatóversenyeken való jó szereplésnek köszönhetően az U23-as és a felnőtt szabadfogású kategóriában is kivívta a válogatottságot, melynek köszönhetően világversenyeken léphetett szőnyegre. A Bundesliga-szerepléssel pedig sikerült méltóképpen megkoronáznia a szezont.
– Soha rosszabbat, idén hasonló szereplést várok magamtól – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.