- hirdetés -

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg az egyetemi-főiskolai országos bajnokságot. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője a kötött- és a szabadfogású mezőnyben is szőnyegre lépett.

A közel 150 résztvevő versenyző között nem kisebb nevek is kipróbálták magukat, mint a világbajnok Losonczi Dávid, az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Fritsch Róbert, az Európa-bajnoki bronzérmes Dollák Tamara vagy az U20-as világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő. A végső elszámolásnál, akárcsak az elmúlt egyetemi-főiskolai bajnokságokon, a Testnevelési Egyetem zárt az élen az összesített csapatpontversenyben, míg második lett a Semmelweis, harmadik pedig a Pécsi Tudományegyetem.

Az Orosházi Birkózó Egyesületet (és egyben a Szegedi Tudományegyetemet) Fekete Bence képviselte, aki a kötöttfogású mezőnyben a 77 kilogrammos, míg szabadfogásban a 79 kilogrammos súlycsoportban indult el, előbbi kategóriában hatan, utóbbiban nem kevesebb, mint tizenketten léptek szőnyegre. Bence remek birkózást bemutatva, mindkét súlycsoportban csak egy-egy legyőzőre talált, így két bronzéremmel zárta a bajnokságot.

Kötöttfogásban a nordic system rendszer szerint birkóztak, így négy mérkőzés is várt rá. Az elődöntőben szenvedett vereséget, majd a bronzmérkőzést magabiztos birkózással húzta be. Itt szintén négy mérkőzés várt rá, vereséget egyedül az elődöntőben szenvedett újpesti riválisától. Érdekesség, hogy előtte és utána a bronzmérkőzésen is kanizsai kötődésű birkózókat múlt felül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.