- hirdetés -

Két helyszínen is érdekeltek voltak hétvégén az Orosházi Spartacus Birkózó Klub és az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzői. Abonyban az U17-esek, Budapesten pedig az újonnan megalakult U13-as korosztály képviselői léptek szőnyegre. Mindkét orosházi klub fiataljai érmekkel tértek haza, egyikük, Somogyvári Milán a győzelmet is megszerezte.

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Varga Jánosra emlékeztek az abonyi U17-es szabadfogású és női országos bajnokságon. Közel kétszáz kadétkorú birkózó próbált szerencsét április utolsó szombatján, a Varga János-emlékversenyen, egyben Komáromi Gép-kupa viadalon számos ígéretes tehetség lépett szőnyegre.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot két fiú és egy lány versenyzője képviselte. Szűcs Letícia 53 kilogrammban csak a későbbi győztestől szenvedett vereséget, a bronzmérkőzést azonban megnyerte, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 60 kilogrammosok között Somogyvári Milán a 21 fős mezőnyben egészen a döntőig verekedte magát, amit meg is nyert, így országos bajnok lett. Szűcs Csaba ezúttal nem végzett pontszerző helyen súlycsoportjában.

Az Orosházi Birkózó Egyesületet két versenyzője képviselte Abonyban, mindketten bronzéremmel zártak. Verasztó Albert a 45 kilogrammosok között, míg Bódi Csaba az 55 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Szintén a hétvégén rendezték meg az idei U13-as kötöttfogású országos bajnokságot, melynek a fővárosi ESMTK birkózó szakosztálya adott otthont. Ezt a korcsoportot az idei évben vezette be a Magyar Birkózók Szövetsége, végül nem kevesebb, mint 234 birkózópalánta sorakozott fel a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot ezen a megmérettetésen is három versenyzője képviselte. Az egyesület beszámolója szerint a fiatalok új tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, egyikük pedig az éremért birkózhatott. A 35 kilogrammosok között Czeczon Zsolt, míg a 63 kilogrammosok között Fahur Zsombor lépett szőnyegre, a +85 kilogrammosok között Gémes Krisztián a harmadik helyet is megszerezte.

Az Orosházi Birkózó Egyesületből nyolc versenyző lépett szőnyegre Pesterzsébeten, közülük ketten jutottak be súlycsoportjukban a legjobb öt versenyző közé: Hangya Borisz az 50 kilogrammosok között szerzett bronzérmet, míg Héjja Péter az 58 kilogrammosok között végzett az ötödik helyen. A csapat tagjai voltak még Czollner Ábel, Kovács Zente, Nagy Marcell, Hevesi János, Vas-Szilágyi András és Almási Áron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.