- hirdetés -

Sorozatunkban visszatekintünk Orosháza évére. Ahogy mindig most is fergeteges bulival indult 2019, majd január 1-jén Orosházán született meg az első baba Békés megyében. Januárban téma volt az is, hogy az evangélikus egyház irányítása alá kerülne a Táncsics gimnázium.

Így köszöntötték az orosháziak 2019-et

Szerencsére nem bizonyult tartósnak a kedvezőtlen, esős időjárás december 31-én este, így semmi sem zárta ki, hogy Orosháza főterén egy fergeteges bulival búcsúztassák a 2018-as és köszöntsék a 2019-es esztendőt.

Az év első Békés megyei kisbabája Blanka Bianka

Az Orosházi Kórházban született az év első Békés megyei babája. Abonyi Blanka Bianka 3940 grammal január 1-én 9 óra 5 perckor látta meg a napvilágot. Az ifjú csöppséget apukája, Abonyi Gábor mellett 8 és 6 éves nővére, valamint 4 éves kisöccse várta otthon.

Fotó: Rosta Tibor

Gyermekosztály, ahol a képek életre kelnek

A gyógyuló beteg gyerekek arcára szeretne mosolyt varázsolni Balogh Örse festőművész, aki négy, bohócot ábrázoló képet ajándékozott az Orosházi Kórház gyermekosztályának.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A kicsiktől a haladókig – a Művészeti Iskola táncosai vizsgáztak

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastáncosai mutatták be, hogy mit is tanultak. Látványos bemutatójukat imádta a közönség. Természetesen erről is beszámoltunk és egy képgalérián keresztül mutattuk meg milyen is volt a hangulat a művelődési központban.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Táncsics: a tankerület nem adná

Hatalmas port kavart az a felvetés, miszerint a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumot fenntartásába venné az evangélikus egyház. A híresztelésekkel ellentétben, még nincs döntés az átvétellel kapcsolatban. A jelenlegi helyzetről Bánki Andrást, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatóját, és Ördög Endrét az Orosházi Evangélikus Egyházközség igazgatólelkészét kérdeztük.

Archív fotó: Rajki Judit

A fúvószenekartól szeretettel – Sváb bál újratöltve

Bemutatkozott és remekül debütált szervezőként az Orosházi Fúvószenekari Egyesület január 19-én. A csaknem két évtizedes hagyományokkal rendelkező sváb bál a megszokott színvonallal várta a kikapcsolódni vágyókat a Táncsics gimnázium sportcsarnokában, a különbség mindössze annyi volt a korábbiakhoz képest, hogy a háttérmunka nagyobb részét már az egyesületi tagok végezték.

Fotó: Rosta Tibor

Grecsó Krisztián: a zene boldogságot okoz, átzengeti a testet

Óriási érdeklődés övezte a népszerű író, Grecsó Krisztián és az ismert zenész Hrutka Róbert közös pódiumestjét. Több mint háromszázan voltak kiváncsiak a Petőfi Művelődési Központ ingyenes rendezvényére.

Aláírták a szerződést: mozi és bowling pálya épül Gyopároson

Közel négyszázmilliós beruházásról írt alá szerződést a város a
Maxicargo Kft.-vel, az Alföld Gyöngye Hotel melletti konferencia központ átalakítására illetve bővítésére. Az aláírásra a közbeszerzési eljárást követően került sor, a kivitelezés néhány hét múlva kezdődik.

Dalacsi Imola is felállhatott az Agromashexpo színpadára

A 2018-as esztendő legszebb gazdásza is színpadra lépett a január 25-én Budapesten megrendezett kiállításon. A fiatal orosházi lány még rajongókkal is találkozott.

Imola és a sárgadinnyék (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.