- hirdetés -

Tánclépésektől volt hangos január 11-én a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor terme, ahol a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastáncosai mutatták be, hogy mit is tanultak az elmúlt félév során. Produkciókat taps és elismerés fogadta.

A Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor–termében gyülekeztek január 11-én a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastáncos tanulói, hogy egy látványos vizsga keretében adjanak számot az elmúlt félévben szerzett tudásukról és tapasztalatukról. Hajas Tibor és Horváthné Kriczki Zita táncoktatók csoportjaiban a legkisebb, még óvodáskorúaktól kezdve a haladókig mindegyik korosztály képviselői fontos szerepet kaptak az előadáson.

– Ez a mostani pár hónap leginkább a felkészülésről szólt táncosainknak, a jelenlegi tanév második féléve viszont már zsúfoltabb lesz, még több előadással és felkéréssel. Hamarosan megrendezik az Országos Táncminősítési Versenyt is, amelyen szeretnénk, hogy részt vegyenek a Művészeti Iskola tánccsoportjai – ismertette a részleteket és a jövőbeli terveket Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója.

A rendezvényen vizsgázó fiatal táncosok szüleik, hozzátartozóik és barátaik előtt táncolhattak. Horváthné Kriczki Zitától megtudtuk, standard és latin tánclépéseket láthattak a nézők. Előbbi kategóriába az angol- és bécsi keringő, a tangó, a slowfox és a quickstep, utóbbiba a szamba, a cha-cha-cha, a rumba, a paso doble és a jive műfajok tartoznak.

– Ugyanúgy megvan a félévi követelmény a Művészeti Iskola esetében is, mint bármely másik intézményben, csak itt táncos produkciók képezik a vizsgaanyagot. Mégis változatos, hiszen ugyanúgy láthatjuk párosok és formációk produkcióit is – tette hozzá Horváthné Kriczki Zita.

A Művészeti Iskola táncosai végül bebizonyították, hogy felkészülésük és a rengeteg táncba fektetett munkájuk nem volt hiábavaló, produkcióikat elismerő taps fogadta a közönség részéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.