- hirdetés -

Több mint háromszázan voltak kíváncsiak Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös előadására. A József Attila-díjas író és a Fonogram-díjas zenész a Magyar Kultúra Napja alkalmából lépett fel hétfőn este.

Ingyenes programokkal készült a Petőfi Művelődési Központ az érdeklődőknek a Magyar Kultúra Napjának apropójából.

Az előadás előtt Dávid Zoltán, polgármester szólt a megjelentekhez. Visszaemlékezett, már harminc éve, hogy emlékezünk a napra, amikor Kölcsey Ferenc befejezte fő művét, a Himnuszt. Szerinte Orosháza kreatív műhelyeinek munkája kiemelkedő. A város kulturális életét nyitottság és az összefogás jellemzi.

Dávid Zoltán szerint a város kulturális élete kiemelkedő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

-Sokszor nem könnyű helyzetben kell felelniük a kihívásokra és egy anyagias, rohanó világban kell megszólítani az embereket. Orosházán ez sikerült. Nem mondom, hogy minden küzdelem és erőfeszítés nélkül. Köszönet illeti ezért a kultúrára fogékony orosháziakat, a kulturális élet területén tevékenykedőket, akik értékeket teremtenek, tevékenyen részt vállalnak az értékek megőrzésében – fogalmazott Dávid Zoltán.

Ezután következett az ismert író és a népszerű zeneszerző fellépése. Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös pódiumestjére több mint háromszázan voltak kíváncsiak. Az éneket és prózát is tartalmazó előadásukban szüleik történetei jöttek elő. A szerzők közös dalai, a Harminc év napsütés novellái, új írások és versek is elhangzottak.

A programsorozat ezzel nem ért véget, hiszen január 22-én 18 órától Nemes Jeles László Napszállta című filmjét vetítik majd a művelődési központban. Szintén a program részeként tartják január 23-án Verasztó Antal: A zsákos ember című könyvének bemutatóját, a Városházi Galériában január 24-én Horváth János festőművész kiállítását, a Városi Képtárban január 25-én a Partszakasz Művészeti Egyesület kiállítását, míg a Nagy Gyula Területi Múzeumban a Számadás 1788-1950-2017 nevű tárlatát január 28-án.

A Grecsó Krisztiánnal és Hrutka Róberttel készült interjú hamarosan olvasható az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.