- hirdetés -

Ismét teljes bizalmat szavaztak a kistérség polgármesterei Fejes Róbertnének. 12 igen, 0 nem, 0 tartózkodom. Ez lett az eredmény, ami egyfajta elismerése az elmúlt 5 év munkájának.

A város kistérségének (Békéssámson, Csanádapáca, Csorvás, Gádoros, Gerendás, Kardoskút, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, Nagymágocs és Árpádhalom) vezetői az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása alakuló ülésén titkos szavazással döntöttek abban a kérdésben, hogy ki legyen a társulás elnöke, valamint elnökhelyettese. A szavazóbizottság elnökeként Lengyel Zsolt felelt a Polgármesteri Hivatal kis tárgyalója előtt zajlott törvényes és tiszta szavazásért.

A polgármesterek titkos szavazáson döntöttek

Nagyobb lakosság – több szavazólap

A delegáltak két urnába dobták bele szavazólapjaikat. Az elsőbe 12 szavazat érkezett a 12 tagtól, a másodikba viszont a lakosságszám alapján változott a lapok mennyisége, vagyis a nagyobb lélekszámú települések vezetőinek véleménye nagyobb hangsúlyt kapott…volna… Erre a pluszra azonban nem volt szükség, hiszen a voksolók egyöntetűen a korábbi vezetőt bízták meg az elnöki feladatok ellátásával.

Fejes Róbertnét választották ismét a társulás elnökévé

– Köszönöm ezt a bizalmat, amit a 11 tagtelepülés polgármesterei megszavaztak nekem – mondta Fejes Róbertné. – Azt ígértem, hogy ugyanazzal az elhivatottsággal fogom képviselni az Orosházi Kistérségi Többcélú Társulás településeit, mint ahogy azt 5 éven keresztül tettem – mondta Fejes Róbertné.

A helyettes személye sem osztotta meg a társulást

A társulás elsődleges és legfontosabb célja a tagtelepülések fejlődésének előremozdítása. Erre tett esküt az elnök mellett Sonkolyos Szabolcs, Pusztaföldvár polgármestere is, aki – szintén 12 igen szavazattal – elnökhelyettesi pozícióba került a 2019. november 13-án tartott ülésen.

Fejes Róbertné véleménye szerint ritka egy ilyen társulás, ahol a tagok szinte mindent egységesen és egyhangúlag szavaznak meg, legyen szó az orvosi ügyeletről, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatról, vagy akár a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról.

A Pénzügyi -és Ügyrendi Bizottság élére dr. Szilágyi Tibor, Gádoros polgármestere, a Szociális- és Egészségügyi Bizottság élére Nyemcsok János, Nagyszénás Polgármestere, a Területfejlesztési Bizottság élére pedig Oláh Kálmán, Csanádapáca polgármestere került.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.