- hirdetés -

Tánc, jókedv, szórakoztatás – ezekkel a célokkal hozta létre 2015-ben két tánctanár, Kovácsné Fülöp Ágota és Kovács Dániel a Táncol Orosháza rendezvényt. Szeptember 7-én már ötödik alkalommal engedtek betekintést műsoraikba a város tánccsoportjai. Az időjárás ezúttal nem volt kegyes a fellépőkhöz, a rendezvény a heves esőzés miatt hamarabb zárult.

Ötödször perdült táncra a város főtere, ezúttal szeptember 7-én léptek fel Orosháza tánccsoportjai. Az érdeklődők ezúttal is a legkülönfélébb táncstílusokkal találkoztak.
– Nagyon örülünk, hogy ennyien csatlakoztak a kezdeményezéshez, a hip-hoptól a mazsoretten át egészen a latin-amerikai táncokig bárki megtalálhatja a kedvencét egy ilyen rendezvényen, az érdeklődők itt láthatják, milyen színes a tánc világa – mondta a szervező, Social Dance Projekt képviseletében a rendezvény műsorvezetője Kántor Ivett.

Idén nyolc egyesület mutatta volna be produkcióját, különböző stílusokat és korosztályokat megmozgatva. Az előadások előtt az adott tánccsoport rövid története, eredményeinek ismertetése is elhangzott, szerencsére minden esetben volt mit kiemelni.

A fellépések sorát a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társas- és moderntánc csoportjai kezdték meg, a kisebbektől a tapasztaltabbakig mindannyian színpadra álltak. A nézők nagy tapssal fogadták változatos előadásaikat.

Őket az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület követte, akik több héten át készültek az előadásra.
– Én négy éve mazsorettezem, először egy fellépésen láttam a lányokat táncolni és már kívülről szemlélve is nagyon megtetszett. Később én is csatlakoztam a csapathoz, melyben rengeteg barátra leltem, egy nagyon összetartó csapat tagja lehetek – mesélte Vincze Mirella, az egyesület táncosa.

A hip-hop vette át a stafétát, a mazsorettelőadást a Candy Dance Crew produkciója váltotta fel, ahol szintén szerepet kaptak az egyesület fiatalabb és tapasztaltabb táncosai is. A táncosok elmondták, a mostani hetüket még a rendezvényre való felkészülés határozta meg, ezt követően azonban szeretnének a versenyeken is maradandót alkotni az őszi szezonban.

Földesi Szandra csapata után a Zenés Újjászületés Mozgalom Egyesület következett, majd az MmM Mozgásművészeti Műhely tartott látványos bemutatót. Ezt követően a Best Dance Company fellépésével ismét a hip-hop produkciók folytatódtak, ekkor azonban közbeszólt az időjárás.

A lezúduló eső miatti balesetveszély és technikai nehézségek miatt hamarabb véget ért a rendezvény, a Social Dance Project és a ReDance Hip-Hop Crew műsora ezért ezúttal elmaradt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.