- hirdetés -

Egy újabb összefogással színesíti az orosházi kulturális életet a Nagy Gyula Területi Múzeum. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolával kötött megállapodás után indították el a Múzeumi zenés esték elnevezésű rendezvényt április 25-én. Az első alkalom tematikáját a településalapítási hét adta, a zeneiskola diákjai magyar, valamint orosházi zeneszerzők műveivel készültek.

Habár már sok helyen felléptek, így is nagy izgalommal készültek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai az első Múzeumi zenés estére. A hagyományteremtő szándékkal létrejött eseményen az iskolából szinte minden korosztály bemutatkozott. Kardosné Bánhidi Éva igazgató elmondta a múzeummal az elmúlt időszakban volt egy megbeszélésük, és habár eddig is együttműködtek, most igyekeznek még szorosabbra fűzni a kapcsolatot.

– Célunk, hogy a későbbiekben is rendezzünk a maihoz hasonló eseményeket. A Múzeumi zenés estékkel negyedévente találkozhatnak majd az orosháziak, melyek közül az első alkalom tematikáját a városalapítási hét adta. Magyar és külön orosházi zeneszerzőktől is fognak dalokat játszani a diákok, mint például Hajdú Mihály vagy Szokolai Sándor – mondta az igazgatónő, majd megnyitó beszédében az említett zeneszerzők rövid életrajzát is ismertette.

A művészeti iskola mellett a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója, Józó Tamásné köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, nagy öröm számukra, hogy a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolával indíthatnak rendezvénysorozatot, mely során a diákok már nem csak a kiállítás megnyitók fényét emelhetik tudásukkal, de önállóan is bemutatkozhatnak.

– Célunk, hogy a múzeum állandó látogatóit különleges és egyben teljesen más élményben részesítsük, illetve a látogatóink között tudjuk azokat a kedves vendégeket is, akik eddig nem sűrűn jöttek el hozzánk. A művészeti ágak kapcsolódása a múzeum épületében felemelő, a lelkünket ápolja. Azt szeretnénk, ha örömmel jönnének és készülnének a következő alkalomra – hangsúlyozta múzeumigazgató.

A következő alkalmak során szintén egy tematikához kötik majd a zenei estéket, legyen az például egy történeti korszak, vagy egy nagyívű esemény.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.