- hirdetés -

A közelgő európai parlamenti választások bizottsági tagjai és póttagjai gyűltek össze május 15-én a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Az eligazításon az egyes bizottságok megválasztották vagy megerősítették elnökeiket és meghallgatták a legfontosabb tudnivalókat.

A tavalyi országgyűlési képviselőválasztás előtt jelölte ki a képviselőtestület azokat a bizottsági tagokat, akik május 15-én már az európai parlamenti választások előtt ültek össze ismét. 2018-ban kezdődő megbízatásuk a következő országos választásokig tart.

Mielőtt Orosháza jegyzője, dr. Horváthné dr. Barta Edit ismertette volna a választásokra és a bizottság tagjainak feladataira vonatkozó tudnivalókat, a jelenlévők egymás közt is megerősítették vagy megválasztották a bizottságok elnökeit és elnökhelyetteseit. Mint kiderült, az idei szavazólapok már megérkeztek, ezúttal kilenc listára lehet szavazni.

Tájékoztató helyszíne volt a Polgármesteri Hivatal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A dokumentációkat a szavazást megelőző szombati napon, május 25-én véglegesítik. A választás napján a bizottságok egy-egy tagjának lesz a feladata az urna szavazókörbe juttatása. A jelen lévő bizottságok közül az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 és 11-es körzetek képviselőinek 5:15-re, a 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20-as körzetből érkezőknek pedig 5 órára kell jelentkeznie a szállításhoz.

Fontos, hogy 5:30-tól a bizottságok minden tagjának készenlétben kell állnia a szavazóhelyiségekben. A jegyzőkönyvvezető feladata, hogy a hivatal felé jelezzen, ha nem áll fel a bizottság az adott időpontra. A választásokig Orosháza további körzeteinek bizottsági tagjai is megkapják a szükséges információkat, a pártdelegáltak pedig május 21-én 16 órakor teszik le esküjüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.