- hirdetés -

A napokban elindult gyopárosi beruházások révén a Kodolányi János Egyetem közvetlen közelében belátható időn belül olyan közösségi tér lesz elérhető, ahol a hallgatók is tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. A fejlesztések tovább erősítik az egyetem pozícióját.

A tapasztalatok szerint a fiataloknál a felsőoktatási intézmények kiválasztásában az ott megszerezhető diploma versenyképessége mellett kiemelt hangsúlyt kap a közösségi élet és az egyéb szolgáltatások köre.

– Orosháza városvezetése ebben partner, hiszen olyan beruházásokat helyeztek kilátásba egyetemünk közelében, amelyekkel mindezt megalapozzák és kiegészítik elképzeléseinket – mondta el lapunknak Dr. Malatyinszki Szilárd, az egyetem központi székhely igazgatója.

A közelmúltban egy négyszáz millió forintos projekt keretében hozzáláttak az Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia-központ átalakításához. Az épületben helyet kap többek között egy 100-120 fő befogadására alkalmas moziterem, bowlingpálya, biliárdterem. A központ környezetébe pedig egy természetközeli pihenőparkot terveztek. A Kodolányi hallgatóinak és valamennyi orosházi fiatalnak a szórakozási lehetőségei 2020-ra tovább bővülnek, ugyanis a napokban egy újabb nagyszabású beruházás munkálatait kezdték el a Gyopárosi út mellett. A korábbi határőr laktanya területének egy részét rehabilitálják, újjá varázsolják. Itt lesz többek között a későbbi fesztiváloknak, koncerteknek helyet adó szabadtéri színpad.

Az átalakítás után a konferencia-központ épületében kap helyet a mozi is

A Kodolányi János Egyetem a város gondozásában lévő Alföld Gyöngye Hotellel szoros kapcsolatot ápol. Az egyetem duális képzésének keretében a hotelnél is dolgoznak, szereznek szakmai tapasztalatot a hallgatók.

– A beruházás kivitelezésének ideje alatt is segítjük az Alföld Gyöngye Hotel munkáját, igény esetén konferenciáknak biztosítunk helyet az egyetemünk falain belül. Az idén nyárra tervezett NadiFeszt rendezvény alkalmával teljes kihasználtsággal működik majd a kollégiumi részlegünk – tette hozzá Dr. Malatyinszki Szilárd, kiemelve, a Gyulai Szakképzési Centrummal is szorosra fűznék az együttműködést. Amellett, hogy Gyopároson van egy jól felszerelt Tudáspark, a vendéglátás területén gondolkodó diákok a szakma megszerzését követően a Kodolányi János Egyetemen turizmus-vendéglátás képzésén is folytathatják tanulmányaikat. A középtávú célok között lehet egy úgynevezett gyakorlóhotel létrehozása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.