- hirdetés -

Összesen 5298 fő adta be jelentkezését a Kodolányira, első helyen 1300-an jelölték meg az egyetemet. A tavalyihoz képest megkétszereződött az intézménybe jelentkezők száma.

Az államilag finanszírozott 500 helyre 2771 fő adta be jelentkezését, költségtérítéses képzésre pedig 2527 fő jelentkezett. A legkeresettebbek a gazdálkodási és menedzsment, az emberi erőforrás, a kommunikáció és médiatudomány és a turizmus-vendéglátás szakok voltak.

Mesterképzésre 236 fő adta be jelentkezését a meghirdetett 6 szakra, közülük az emberi erőforrás tanácsadó volt a legnépszerűbb.

Dr. habil. Malatyinszki Szilárd igazgatótól megtudtuk, hogy Orosházára összesen 172 végzős diák adta be a jelentkezését, nappali képzésre 45 fő jelentkezett. A legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás és emberi erőforrás szakok voltak. Az idén először már az orosházi képzési helyre is lehetett államilag finanszírozott képzési helyre is lehetett államilag finanszírozott képzésre jelentkezni, mely helyekre kétszeres-háromszoros volt a túljelentkezés. Erről itt írtunk bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.