- hirdetés -

Négyszázmillió forintos beruházás megvalósításához látnak hozzá napokon belül Orosházán. Az Alföld Gyöngye Hotel melletti konferenciaközpont átalakításával az orosháziak régi igénye valósul meg, ugyanis a jövő évben már egy 3D-s moziteremben élvezhetik a legújabb filmeket.

A közelmúltban Dávid Zoltán polgármester aláírta a kivitelezővel a szerződést, a héten megtartották a munkaterület átadás-átvételi eljárásának első megbeszélését. A 400 millió forintos beruházás keretében Gyopárosfürdőn a konferenciaközpontot az eredeti funkciójának megőrzése mellett alakítják át.

– A beruházással a fiataloknak, valamennyi orosházinak olyan színvonalas kikapcsolódási lehetőséget biztosítunk, amely már a helyiek régi igénye volt – emelte ki a projekt jelentőségét Dávid Zoltán polgármester.

Az épületben helyet kap többek között egy 100-120 fő befogadására alkalmas moziterem, bowlingpálya, biliárdozási lehetőséget nyújtó közösségi tér, büfé.

– Méltóvá kell tenni a várost arra, hogy fiataljainkat megtarthassuk. A térség országgyűlési képviselőjeként megfogadtam, kijárom azt az utat, amely által sokkal kedvezőbb feltételeket tudunk biztosítani az itt élőknek. Jelen beruházás olyan kulturált kikapcsolódási lehetőséget kínál, amely korábban csak nagyvárosokban volt elérhető. Minden egyes fejlesztésen keresztül azon dolgozunk, hogy bebizonyítsuk, érdemes itt élni és jövőt tervezni – fejtette ki Simonka György országgyűlési képviselő.

Barák Anitától, a városfejlesztési iroda vezetőjétől megtudtuk, hivatalosan február 28-án adják át a munkaterületet, a kivitelezés várhatóan 14 hónapot ölel fel. A „Zöld város kialakítása” projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának keretében valósítja meg a város 400 millió forintból. A tervezésnél az épület akadálymentesítésére is gondoltak, a könnyebb megközelítést a konferencia épületrészen a meglévő korlátlifttel, a közösségi tér felől új lifttel biztosítják, a terv részét képezi továbbá akadálymentesített illemhelyiség kialakítása.

Egyeztetés a leghatékonyabb kivitelezés érdekében (Fotó: Rosta Tibor)

– A munkaterületet teljesen elkülönítjük olyan kerítéselemekkel, amelyek lehetővé teszik a zavartalan munkavégzésünket, valamint a vendégeket a kivitelezés idejére megóvják az átalakítással járó kellemetlenségektől – mondta el lapunknak Dudás Zsolt, a kivitelező Maxicargó Kft. ügyvezetője, hozzátéve, jelenleg az épületben lévő eszközöket pakolják ki, március elsejével kezdik el a tényleges munkát.

Az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont közvetlen környezete is megújul. A zöldfelület rehabilitációjával egy olyan természetközeli pihenőparkot alakítanak ki, amely nyugodt kikapcsolódást nyújthat az idelátogató vendégeknek, családoknak.

Moziterem, bowlingpálya, közösségi tér is lesz – rövidesen indul a kivitelezés

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.