- hirdetés -

Segíts megtervezni a máltai típusú játszóterek Játszva megelőzni” programjának új logóját! – Olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívásában. A pályaműveket április 15-ig várják.

A pályázaton 10-18 év közötti gyerekek vehetnek részt két kategóriában. Külön értékelik a 10-14 és a 14-18 éves korosztályt. Pályázni lehet A4-es méretű oldalra ceruzával, vízfestékkel, temperával készült alkotásokkal. A pályaművek beérkezési határideje: április 15.

Az elkészült műveket személyesen is le lehet adni az ország bármelyik Máltai Játszóterén, továbbá postai úton a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1125 Budapest, Szarvas Gábor u. 58-60. elérhetőségre címezve. A borítékra a szervezők kérik feltüntetni: „Rajzpályázat”. A pályamű hátoldalán az alábbiak szerepeljenek: a rajzoló neve, életkora, az oktatási intézmény és annak címe, telefonszáma, e-mail címe.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, kategóriánként három pályázót jutalmaznak sporteszközökkel és társasjátékokkal. Eredményt májusban hirdetnek. A felhívás plakátja ide kattintva érhető el.

Frankó Attila, az orosházi Máltai Játszótér vezetője elmondta, a „Játszva megelőzni” egy országos program, amelyet akár bújtatott szociális munkának is nevezhetünk. A szeretetszolgálat önkénteseinek és munkatársainak célja, hogy a panelrengetegben lakó családokat kimozdítsák a négy fal közül, közösségi teret kínáljanak fel nekik a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. A szakemberek szerint a játék egy olyan eszköz, amely által közelebb lehet kerülni egymáshoz, így a bizalmi kapcsolatok kialakítását is elősegíti.

Mint azt korábban megírtuk, az orosházi Máltai Játszótér generációk találkozásának színterévé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt. Tavaly több mint negyven programnak adott otthont a tér, idén is színes rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.