- hirdetés -

A Máltai Játszótér generációk találkozásának színterévé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt. Tavaly több mint negyven programnak adott otthont a tér, és idén is színes rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Voltak akik a programokra, foglalkozásokra voltak kíváncsiak és voltak akiket csak a színvonalas kikapcsolódás lehetősége vonzott a Máltai Játszótérre 2018-ban. Az elmúlt évekhez hasonlóan, tavaly is sokan látogattak ki a térre, nemcsak kisgyermekes családok, hanem szórakozni vágyó fiatalok is.

Sikeres volt 2018 (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sok foglalkozást sikerült megvalósítanunk tavaly, majdnem minden hétre jutott egy, így több mint negyven rendezvényt bonyolítottunk le. Mindenezek mellett folyamatosan zajlottak a heti rendszerességgel tartott foglalkozások, többek között a karate vagy a színjátszókör is – fogalmazott Frankó Attila a Máltai játszótér intézményvezetője.

Kiemelte: nagy örömükre szolgál, hogy megnőtt a játszótérre látogató kamaszok száma, nekik már külön programokkal is tudnak kedveskedni.

A hagyományos programok idén sem maradnak el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– 2018 év végén indult be a Kamasz Filmklubunk, amely nagy sikernek örvend a fiatalok körében. Ezen kívül, a játszóparkunk bővült egy csocsóasztallal, nemsokára felszerelünk egy darts táblát és beüzemeltünk egy televíziót, melyhez egy xbox játék társul. Ehhez kapcsolódóan szervezünk téli olimpiát, amelyen kipróbálhatják magukat a fiatalok – sorolta az intézményvezető. Hozzátette: ezeket az eszközöket bárki kipróbálhatja – ha a korhatárnak megfelel –, amennyiben kinti játékra nincs lehetőség, például a téli időszakban, és a terembeosztás is engedi.

2019-ben is terveznek foglalkozásokat: a hagyományos programok, mint a játszótér születésnapja vagy az egészségnap idén sem maradnak el, emellett sok régi és új rendezvénnyel is készülnek az érdeklődőknek. Frankó Attila zárásként elmondta, a legközelebbi nagy eseményük a farsangi mulatság lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.