- hirdetés -

A Székács József Családsegítő Alapítvány is bejutott az ország egyik legnépszerűbb áruházlánca által hirdetett „Ön választ, mi segítünk” program döntőjébe. Négy hétig rájuk is szavazhatnak a vásárlók.

Orosházán sok családnak még a legalapvetőbb kiadások finanszírozása is meghaladja a lehetőségeit, így a gyermekek úszásoktatása, vagy a közlekedéshez szükséges biztonsági felszerelésekkel ellátott kerékpár csak vágyálom marad – írja az alapítvány közleményében.

A tragikus statisztikák szerint minden évben van halálos gyermekáldozata a kánikulának. Azok a gyermekek, akik a strandbelépőt nem tudják megfizetni, tiltott helyen, bányatavakban hűsölnek. Ez különösen alapvető vízbiztonság nélkül nagyon veszélyes! Céljuk hogy ezeknek a gyermekeknek segítsenek.

Ezért az alapítvány a Biztonság a vízben, biztonság a közlekedésben című pályázatában olyan tábort álmodott meg, ahol a részt vevő 8-10 éves gyermekek vízbiztonságot szerezhetnek és egy úszásnem alapjait sajátítják majd el, valamint kerékpáros kiránduláson vesznek részt közlekedésbiztonsági szakember részvételével, a vágyott saját új bringával.

Amennyiben a vásárlók támogatandónak tartják a kezdeményezést január 21. és február 17. között a vásárláskor kapott zsetont bedobhatja az alapítvány orosházi, vagy szarvasi Tescóban kihelyezett zsetongyűjtőjébe.

Az orosházi Székács József Családsegítő alapítvány mellett a szinten helyi Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület számára is gyűjthetők a zsetonok. Az egyesület a nyert összegből relaxációs és tanulást segítő tréningeket tartanának az Orosházi Diáktanyán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.