- hirdetés -

Ha elég zseton gyűlik össze, a fiataloknak tanulást segítő és relaxációs tréninget tartanak a Diáktanyán. Februárig szavazhatunk a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület pályázatára.

Minden évben kiírja az ország egyik legnagyobb áruházlánca, Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programot. Ennek célja, hogy jótékony, helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyekkel a helyi közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg.

A pályázatra önkéntes alapon nem haszonszerzés céljából működő civil szervezetek egyesületek, alapítványok, szövetségek és szociális szövetkezetek jelentkezhettek. Orosházáról a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület vett részt, pályázatával bekerült a végső három közé.

A vásárlók január 21. és február 17. között szavazhatnak a helyi egyesületre, az orosházi Tescóban is. A vásárlás után kapott zsetont a kihelyezett gyűjtőpontokon dobhatják be a vásárlók az általuk választott program mellé.

A legtöbb zsetont összegyűjtő szervezet 400 000-, a második 200 000-, míg a harmadik 100 000 forintot kap majd.

– Az összegből relaxációs és tanulást segítő tréningeket tartunk majd az Orosházi Diáktanyán. Több korcsoportban tartjuk majd a foglalkozást. A fiataloknak, 6-12 éves korig leginkább játékos formában, míg a nagyobb, 13-18 éves korcsoportnak már pályaorientációs részt is tartalmaz majd – tudtuk meg a programfelelős, Magonyné Urbán Zsuzsától.

A nyertes pályázatokat a március 6-a után hirdeti ki az áruházlánc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.