- hirdetés -

Az orosházi pilóta tizenhárom futamon állt rajthoz járművével az idei szezonban, hatot a nemzetközi színtéren teljesített.

Kárai Tamás évek óta a rallycross szakágban versenyez egy Audi A1 volánja mögött. A versenyautó az úgynevezett második széria, amely elődjéhez hasonlóan szintén hazai műhelyekben épült.

Gondos tervezői munka

A versenyző autóját ízig-vérig a rallycrossra alakították át: teljesítménye 570 LE, 800 Nm, speciális futóművel és hajtáslánccal bír, a jelenleg legkorszerűbb váltóval, elektronikával és magyar fejlesztésű motorral szerelték fel.
– Erre az évre hét magyar bajnoki és hat külföldi rendezvényt terveztünk be, mindegyiken sikerült rajthoz állni. A legfontosabbak az Európa-bajnokság versenyei voltak, ezekre teszteltünk a hazai bajnokság futamain. Rendre kipróbáltunk valami újat, amelyet a megtett versenykilométerek, az éles szituációk, a rengeteg tesztkilométer hozott magával. Hiszem, hogy előrébb léptünk és lépünk már a következő évad felkészülésére koncentrálva is – összegzett hírportálunknak Kárai Tamás.

Szélsebes az Audi (Fotó forrása: Kárai Motorsport)

A nemzetközi siker útján

Az autóversenyzőt boldogsággal tölti el a magyar bajnoki cím megszerzése, habár ez az önmagával szemben állított elvárása volt. Az áprilistól októberig tartó hazai bajnoki szezonban a Rabócsiring, Kakucsring, Nyirád és Greinbach (Ausztria) versenypályáin küzdöttek meg a helyezésekért.

Így aratott győzelmet Kárai Tamás az idei utolsó, VII. magyar bajnoki futamon, Máriapócson:

Kárai Tamás elmondta, a nemzetközi mezőnyben kíván elsősorban bizonyítani, fejlődni és minél jobb eredményeket elérni. Úgy véli, kiváló csapat áll mögötte, remek szerelőkkel, szakemberekkel.

Tervei szerint 2019-ben is az európai futamsorozatban, valamint egy-két világbajnoki futamon is indul, célja a döntőbe jutás, küzdelem a dobogós helyezésekért.

– Bizakodó vagyok e téren, hiszen már idén is voltak olyan részsikerek, amelyek megalapozzák törekvéseimet – tette hozzá az orosházi rallys, akinek első versenye 2000-ben Orosházán, autocrossban volt, később több Európa-bajnoki címet is szerzett. Tamás akaraterejét, kitartását, szorgalmát ismerve, a jövő évi rallycrosst érintő elhatározása sikeres vállalkozásnak bizonyulhat.

A következő versenyszezon is izgalmasnak ígérkezik (Fotó forrása: Kárai Motorsport)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.