- hirdetés -

A napokban rendezték meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos díjkiosztóját, ahol a különböző szakágak 2023-as legjobbjait ismerték el.

A Magyar Rallycross Bajnokságban sokszoros bajnokunk, Kárai Tamás ezúttal a harmadik helyezettnek járó serleget vehette át, míg az év szervizcsapata 2023-ban a Kárai Tamás – Kárai Motorsport, Király Zsolt, Keszter György, Móré Tamás, Korcsok Albert, Kelő-Gere Ádám, Kulin Ferenc, Eduardo Pereira, Oláh Zoltán összeállítású csapata lett. A magyar autósport első Európa-bajnokával, Kárai Tamással egy kicsit a tavalyi évről és egy kicsit az idei tervekről beszélgettünk.

– A tavalyi évben a magyar bajnokság versenyei egy kicsit háttérbe szorultak a kontinens bajnokság futamai mögött. Szerencsére magyar bajnoki címet már többször sikerült megnyernem, így viszonylag könnyebb szívvel tudtam kihagyni a magyar bajnoki futamokat. A mostani harmadik helynek ez a magyarázata, hogy csak néhány versenyen vettem részt – kommentálja Kárai Tamás.

Mint megtudtuk, idén is hasonló lesz a menetrend, ami a versenyprogramot illeti. Az Európa bajnokság versenynaptára még nem készült el, így konkrét versenyek és dátumok nincsenek, de ahogyan az autók, úgy a program is formálódik.

– Mindenképp az Európa bajnokságon lesz idén is a fő hangsúly, előtte pedig néhány nemzetközi versenyen szeretnék indulni. Ez lehet francia, vagy portugál bajnokság. Fontos lenne az edzés, illetve az autó beállításai szempontjából a versenyen történő tesztelés. Most épül össze a kettes számú autó, ez szerintem jövő hónap elejére készen lesz, aztán következik az éles autó, amelybe most készül az új motor. Márciusra annak is össze kell állni. Szét lesz szedve teljesen, mindent felújítunk rajta, de az erőforrás új lesz. A nemzetközi versenyeken már ezzel szeretnék indulni, hogy az Európa bajnokságra összeálljon minden. Jó lenne, ha sikerülne egy-egy futam után megnézni, milyen állás esik az EB. dobogó magasabb fokain is, illetve a szezon végén összetettben is felállni rá – beszél a célokról a bajnok.

Kárai Tamás elmondta még, hogy az általuk szervezett két nyírádi versenyen elindul itthon is, és reméli, hogy a hazai közönséget is jó versenyzéssel tudja kiszolgálni.

(Fotók: Kárai Motorsport)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.