- hirdetés -

Ismét Takács Árpádot nevezte ki Békés megye kormánymegbízottjának Orbán Viktor miniszterelnök. Ezzel gyakorlott szakember kerül a kormányhivatal élére, Takács Árpád ugyanis 2017. február 15-től főigazgatóként, június 1-je óta pedig a kormánymegbízottként tevékenykedett.

Kinevezési okiratát június 26-án vette át Orbán Viktortól az Országház Vadásztermében. A miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára választotta a megyei kormányhivatal vezetőjének július 1-jei hatállyal.

A kormánymegbízottak eskütételét megelőzően Orbán Viktor kifejtette, hogy ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Azt várja Gulyás Gergelytől, hogy a központi közigazgatást is felzárkóztassa erre a színvonalra – olvasható a kormányzati portálon.

Takács Árpád kormánymegbízott (b) kinevezését követően Orbán Viktor miniszterelnökkel (k) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel (j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A miniszterelnök felidézte, 2010-ben az volt a céljuk, hogy újragondolják a magyar állam szerepét. Ehhez meg kellett újítani a teljes jogrendszert, meg kellett erősíteni a közbiztonságot, és át kellett alakítani a közigazgatást – sorolta, felelevenítve a kormányhivatalok létrehozását és a járási rendszer kialakítását. Megjegyezte: nem állítja, hogy a járási rendszer tökéletes állapotban lenne, nincs meggyőződve ugyanis afelől, hogy a járási hivatalok és központok száma optimális-e. Kiemelte: a közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében kifejtette: a 2010-es kormányváltás után megkezdődött közigazgatási reform során egyértelművé tették, melyek az állami, melyek a központi közigazgatási feladatok, és melyek azok a hatósági jogosítványok, amelyeket az önkormányzatok gyakorolnak. Ez a különválasztás jól sikerült, és ennek köszönhetően ma a magyar állam jobban működik, mint korábban – értékelt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.