- hirdetés -

Lakossági fórumon mutatkozott be a Momentum Mozgalom Békés megye 4. választókerületének képviselőjelöltje, Sebők Éva. A fiatal orosházi jelölt vázolta terveit. Az eseményem megjelent Fekete-Győr András, a Momentum mozgalom elnöke.

A Petőfi Művelődési Központban mutatkozott be Sebők Éva az érdeklődő orosháziaknak január 20-án. A fiatal képviselőjelölt orosházi, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász hallgatója, passzív jogviszonnyal, egy nemzetközi cégnél középvezető. Elsődleges feladataként emelte ki a külföldre vándorolt magyarság hazahívását, valamint a világ elé tárni Dél-Békés értékeit.

– Haza szeretném hozni azokat, akik elmentek. Az én általános iskolai osztályom létszáma harminc fő, összesen négy embert ismerek közülük, akik Dél-Békésben maradtak. A többiek Miamitől kezdve,Berlinen át, Budapesten, Szegeden és Debrecenben találtak új életet. Haza szeretném őket hozni! Nagyon fontosnak tartom még, hogy bemutassuk Dél-Békést a világnak. Úgy gondolom, hogy ennek a területnek annyi kulturális értéke és gazdasági potenciálja van, hogy ezt az országnak és a világnak látnia kell – nyilatkozta Sebők Éva.

Sebők Éva múltjáról és a mozgalom terveiről mesélt a hallgatóságnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fekete Győr András, a Momentum Mozgalom elnökétől megtudtuk, sokat vár a 2018-as országgyűlési választásoktól.

-A fiatalságnak, a fiatal generációnak nincs Magyarországon politikai képviselete, pedig mi vagyunk minden harmadik munkavállaló a országban. A Momentum arra vállalkozik, hogy 2018. április 9-én az új parlamentben ott legyen. A kampányt már két hete elkezdtük, ez februárban fog felpörögni, Orosháza is ennek az egyik állomása. Folytatjuk a kampányt, az országjárást. Fontos, hogy a Momentumot, ezt a szellemiséget elvigyük minden háztartásba, minden emberhez. Békét, politikai békét és modernitást ígérünk a választóknak. Mi a XXI. század emberei vagyunk, tehát ismerjük azt, mi fán terem a meggy. Versenyképes oktatást, egészségügyet és a jogállam visszaállítását ígérjük – mondta Fekete-Győr András.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a fiatalság politikai szerepéről beszélt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Momentum elnöke úgy véli, a jelenlegi pártok idejétmúltak, ezért kívánnak az országgyűlés szerves részévé válni, de -ahogy Fekete-Győr András fogalmazott- szükség van a tapasztalt politikusokra is, a legidősebb tagok 90 évesek. A mozgalom egyik fő alapelve, a politikai béke, a bajok, problémák megvitatása, erőszaktól és sárdobálástól mentesen. Sebők Éva ennek kapcsán kiemelte, a Végegyházán történt megfélemlítő magatartást elítéli, mivel nem tartozik sem az ő, sem a Momentum értékrendjébe.

Sebők Éva bemutatkozása után a hallgatóság vette át a stafétát. A fórumon elszabadultak az érzelmek, és az indulatok, sok felszólaló mesélte el sérelmét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.