- hirdetés -

Január 17-én, szerdán tartott sajtótájékoztatót Füvesi Sándor, Békés megye 4. választókerületének,  a Magyar Szocialista Párt (MSZP) által indított országgyűlési képviselőjelöltje „​Biztonságos Időskort! Igazságot a nyugdíjasoknak!” címmel.

A Bajcsy-Zsilinszky utcai MSZP irodában várta a sajtó képviselőit Füvesi Sándor. A megjelenteknek vázolta a párt terveit a nyugdíjasok és időskorúak anyagi biztonságára vonatkozóan. A képviselőjelölt összegyűjtötte azokat a terveket, melyeket állítása szerint a párt képes vállalni kormányra kerülésük után.

Többek között arányos és méltányos nyugdíjakat ígérnek mindenkinek, aki eleget tesz járulékfizetési kötelezettségének, valamint a nyugdíjemelés esetében visszatérnének a svájci indexállásra. Az öregségi minimális nyugdíjat 57.000 forintra emelné az MSZP, az alacsony nyugdíjakat felzárkóztatnák, valamint nyugdíj kiegészítést is biztosítanának, az átlag havi nyugdíj -jelenleg 120.000 forint- összegét. A kiegészítést minden alacsony nyugdíjban részesülő ember megkapná, ahogy Füvesi Sándor fogalmaz, ezt akár 13. havi nyugdíjként is lehet értelmezni.

Füvesi Sándor vázolta a szocialista párt terveit (Fotó: Rosta Tibor)

Megemelnék az időskorúak járadékát 50%-kal, lehetőséget biztosítanának az előrehozott öregségi nyugdíj igénybevételére, valamint visszaállítanák a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjjogosultságot. A krónikus betegségben szenvedő, 65 év felettiek számára szakorvosi javaslatra, rászorultsági alapon ingyenessé tennék a gyógyszertámogatást, valamint ismét „igazságossá” kívánják tenni a rokkant rendszert.

A Magyar Szocialista Párt hivatalos oldalán megtekinthetőek a további tervek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.