- hirdetés -

Közmunkásoktól kért pénzt egy egyesület foglalkoztatásukért cserébe Orosházán. Az ügy bíróságra került, a vádiratot benyújtották. Erről tartott sajtótájékoztatót a helyi MSZP elnöke, Fetser János szerda délelőtt.

Az ellenzéki képviselő elmondta, hogy az érintett közmunkások keresték meg, és jelezték a problémát, miszerint pénzt kértek foglalkoztatásukért az ételosztással foglalkozó orosházi civil szervezetnél.

– Az ellenzék többször javasolta korrupcióellenes bizottság felállítását, a testületi többség ezt leszavazta, és azt javasolták, tegyünk feljelentést. Más eszköz nincs a kezünkben, ezért tavaly februárban személyesen tettem bejelentést az ügyészségen – fogalmazott az április 26-i sajtótájékoztatón Fetser János, ahol elhangzott az is, miután a Békés megyei és a helyi kapitányság elfogultságot jelentett be, a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság nyomozott az ügyben. Ez lezárult, a járási vezetőügyész levele március 28-án érkezett meg az Orosházi Járásbírósághoz.

– Idős I. G és ifjú I. G. vádlottakkal szemben többrendbeli folytatólagosan önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt benyújtották a vádiratot – idézett a levélből Fetser János, az MSZP helyi elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.