- hirdetés -

Idei első soros ülését tartja Orosháza képviselő-testülete pénteken. A legnagyobb volumenű témának a városi költségvetés ígérkezik, de pályázatok, illetmények, elszámolások is terítéken lesznek január 27-én a városházán.

A Kodolányi főiskola bérbe kapja a régi könyvtár épületét, amit pályázati forrásokból renoválna és oktatási célokra használna. A szerződéstervezet lesz a testület előtt, a képviselők jóváhagyására várva. Elszámolnak az egyházak az önkormányzattól kapott tavalyi támogatással, és felülvizsgálják a nemzetiségekkel kötött együttműködési megállapodásokat.

Téma lesz a közterület használatának rendje, pontosabban az azt szabályozó rendelet módosítása, tovább az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata. A város ebben az évben is részt kíván venni a járási start minta programban – 160 fő közfoglalkoztatott foglalkoztatásával.

Az ülés pénteken 9 órától kezdődik a városháza nagytanácskozó termében. Az előterjesztések ide kattintva olvashatók el.

Megvenné a város a Pacsirta utca 8. szám alatti ingatlant – közismertebb néven Pártok háza. Az épület nagyrésze az önkormányzaté, kisebb része az MDF-é volt egészen a novemberi árverésig, ahol azonban rálicitált egy fővárosi cég az orosházi önkormányzatra, és így megszerezte a tulajdoni hányadot. A cég időközben jelentkezett: eladó az ingatlanhányad.

Magyarország helyi önkormányzatiról szóló törvény változásai miatt téma lesz az ülésen a polgármester, a főállású alpolgármesterek illetménye, és a társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíja: emelést javasolnak. Módosítják tovább az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendeletet: emelést javasolnak.

És a legfőbb: Orosháza város 2017. évi költségvetésének tárgyalásával zárul majd a pénteki képviselő-testület nyilvános része.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.