- hirdetés -

Helyi autóbusz közlekedés, a szennyvízberuházás kapcsán kötbérigény, kórház támogatás elszámolása – többek között ezek a témák lesznek napirenden a pénteki testületi ülésen. De mindezek előtt: közmeghallgatás.

Soros ülését tartja Orosháza képviselő-testülete, 21 előterjesztésről tárgyalnak a közmeghallgatást követően.

Téma lesz a helyi autóbuszközlekedés. A testület korábban már döntött arról, hogy pályázati eljárás útján választja ki a 2017 januárjától helyi autóbuszközlekedést végző szolgáltatót. Azonban pályázati eljárás csak 2017. január 4-étől indítható. Az átmeneti időszakra tekintettel meghosszabbítanák egy évre a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központtal kötött, az idei év végén lejáró szerződést.

Az ülés 9 órakor kezdődik a városháza nagytermében, élőben adjuk az Orosházi Városi Televízióban és online tudósítjuk az OrosCafén. A napirendeket részletesen ide kattintva lehet olvasni.

Kötbérigény merült fel a szennyvíztelep kivitelezésével kapcsolatban, melyet jogi úton érvényesítene az önkormányzat. A földhivatalnak szüksége lenne az Ady utcai épület felső szintjén található 8, önkormányzati tulajdonú irodahelyiség – amit már korábban is használtak – ebben kéri a járási hivatal az önkormányzati segítséget.

Beszámol a város tűzoltóparancsnoka a település tűzvédelmi helyzetéről és a kapcsolódó intézkedésekről, Orosházi Evangélikus Egyházközség kérelmét: később számolnának el az önkormányzati támogatással, mivel a temetőknél november végén kezdik a tervezett sövényültetés, így a számlákat is csak később tudják bemutatni. Bojtor István alpolgármester szóban tájékoztatja a képviselőket az Alföld Gyöngye Hotel hasznosításával kapcsolatos egyeztetésekről, és beszámol az értéktár bizottság is.

A kórház 20 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól, hogy kialakítsa a házi gyermekorvosi rendelőket és iskolaorvosi szolgálatot a szakrendelőben. A beruházás elhúzódása miatt azonban az eredeti elszámolási határidőt nem tudják tartani, ezért a testület most dönthet a határidő módosításáról. A Táncsics utcai gyermekorvosi rendelők jövő év elején átköltözhetnek az új helyre, erről itt írtunk.

Téma lesz a művelődési ház és a média átvilágításának eredménye, összevonásának lehetősége, valamint a család- és gyermekjóléti központ, mely eddig kistérségi fenntartásban működött, januártól azonban jogszabályi módosítás miatt önkormányzatiban fog.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.