- hirdetés -

Dél-Békés pályázatok útján való fejlesztéséről tárgyaltak Mezőkovácsházán, a cél olyan jövőkép létrehozása, amellyel itt kívánják tartani a fiatalokat és stabil munkahelyeket teremtve biztosítanák a családok megélhetését.

A Dél-Békés Társulás Pályázati Bizottság megbeszélésén, november 17-én Simonka György országgyűlési képviselő mellett Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, Fejes Róbertné alpolgármester és az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Varga Gusztáv Mezőkovácsháza polgármestere és a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, valamint civilek és intézményvezetők vettek részt.

Az országgyűlési képviselő hasznosnak és fontosnak ítélte a találkozót a pályázati források ismertetésének szempontjából, amelyre nagy szükség van annak érdekében, hogy a településeken található szegregátumokat felszámolhassák.

Varga Gusztáv, Dávid Zoltán, Simonka György és Fejes Róbertné (Fotó: Domján Róbert)
Varga Gusztáv, Dávid Zoltán, Simonka György és Fejes Róbertné (Fotó: Domján Róbert)

A tervek között szerepel a modern városok mintáján alapuló modern térség program lehetősége is.
– Bízok abban, hogy amit elkezdtünk elhivatott emberekkel a Calendula-tervben, pár éven belül megmutatja modernizáló hatását. Hosszútávú célunk az, hogy megállítsuk Dél-Békés lakosságának a csökkenését, amely a leghátrányosabb térségeket sújtja – mondta Simonka György.

Fejes Róbertné elmondta, minden település lehetőséget kap arra, hogy fejlesztéseket hajtson végre. Buzdította a települések vezetőit, hogy bátran forduljanak a kistérségi társuláshoz és az irántuk elkötelezett szakemberekhez.

Ezután Dávid Zoltán polgármester vette át a szót, aki örömét fejezte ki, hogy kiváló csapat állt össze, amely Dél-Békés élhető jövőjéért dolgozik. Simonka György szavaival egybehangzóan emelte ki, hogy a cél a térségben tartani a fiatalokat, amelyben nagy segítség lehet a nemrégiben a székhelyét Orosházára áthelyező Kodolányi János Főiskola is.
– Városomnak nagyon sok terve van, amelyekért rengeteget dolgoztunk. Úgy gondolom, be tudjuk bizonyítani, hogy jó úton járunk és a kemény, kitartó munkánknak hamarosan meg lesz a gyümölcse – fogalmazott.

Dél-Békés kiáll az illegális bevándorlás ellen

A pályázati bizottsági ülésen elhangzott információk ismertetése mellett szó esett a sikertelen alaptörvény-módosításról is. A felszólalók azonos állásponton voltak, úgy gondolják, Magyaroroszágnak van egy felelős kormánya és van egy felelőtlen ellenzéke. Hangsúlyozták, mindent megtesznek Magyarország és Dél-Békés biztonságáért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.