- hirdetés -

Jövő év elején lejár Kőszegi-Németh József megbízatása, ezért az állami fenntartó kikéri a képviselők véleményét is róla.

Szép szerda reggelt kívánok minden olvasónknak!

Vélhetően nem lesz hosszú a mai rendkívüli ülés, de ugye politikáról lévén szó…

08:55

Kőszegi-Németh József 2012 óta vezeti az orosházi művészeti iskolát, most újra pályázik a posztra. Eddigi pályájáról az előterjesztésben lehet bővebben olvasni, ide kattintva. Legfrissebb hírünk róla, hogy néhány hete ő vezényli az Orosházi Fúvószenekart is.

09:02 – 09:05

Az ülésről jelezte hiányzását Lénárt Zoltán (Jobbik). dr. Szabó Ervin (Jobbik) és Sára Csaba (Fidesz) nem jelezte, hogy távol lesz, a polgármester reméli, csatlakoznak.

Napirend előtt Németh Béla (Fidesz) kért és kapott szót. Bejelentette, hogy az Orosházi Evangélikus Egyházközség pályázott az iskola modern sportudvarának és a szemközti épületben található régi tekepálya felújítására.
– Múlt héten megszületett az uniós döntés, és 238 millió forintot nyert az iskola erre a programra. Itt szeretném külön megköszönni Simonka György országgyűlési képviselőnek, hogy hathatósan támogatta a pályázatot. Ezzel a döntéssel Orosháza oktatása jelentősen fejlődik, és javulnak a mindennapi testnevelés tárgyi feltételei is – mondta.

A képviselő kitért egy másik, általa hónapok óta forszírozott ügyre is.

– Hosszú időn keresztül kértem Cinkusra buszmegállót, és most itt szeretném megköszönni polgármester úrnak, hogy ezt sikerült elintézni. Úgy tűnik, jó akcióba kerültem, mert egyet kértem, de kettőt kapok arra a városrészre – tette hozzá Németh Béla.

09:06-09:08

Támogatják Kőszegi-Németh pályázatát

Ezután Dávid Zoltán polgármester vitára bocsátotta a művészeti iskola igazgatójáról szóló napirendet.

Kérdés, észrevétel nem volt, a napirendi pontot egyhangúlag megszavazták a képviselők. Így javasolják a KLIK-nek, hogy továbbra is ő vezesse az intézményt, de a végső döntést már az állami fenntartó hozza meg.

09:09-09:12

Kérdések

A kérdések napirendnél Füvesi Sándor (MSZP) kapott szót.

– A legutóbbi ülésen kérdeztem a polgármestertől, hogy a számomra később, írásban küldött válaszokról, hogyan értesül az orosházi közvélemény. Erre akkor nem kaptam választ. Ahogy arra a legutóbb feltett kérdésemre sem, hova tűnt Dávid Zoltán az augusztus 30-ai ülés végéről, holott ezt be kellene jelentenie. Erre akkor sem válaszolt, és azóta eltelt három hét, de még írásban sem érkezett válasz. Azt is kérdeztem, Dávid Zoltántól, ismeri-e a Mengyi ügyben érintett B. Szilviát? Erre sem kaptam még választ, ezért most újra kérdem. Jelzem, Simonka erre már válaszolt.

Dávid Zoltán reagált. – Az írásbeli válaszokra 30 napom van, és ez még nem telt le. Képviselő úr megkapja időben a kért válaszokat minden kérdésére – fogalmazott a polgármester.

Több kérdés nem volt, így véget ért a villámgyors ülés, köszönjük a figyelmet!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.