- hirdetés -

Nagy meleg biztos, de emellett 15 nyilvános napirendi pont és 4 interpelláció is lesz. Közbiztonság, buszközlekedés, múzeumigazgató pályázat, hotel bérbeadás és TOP pályázatok.

Kezdésként Orosháza rendőrkapitánya számol be a város közbiztonságának 2015. évi helyzetéről, valamint a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről. Ezt követően beszámol a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. a hatályos menetrend szerinti helyi személyszállítási tevékenység ellátására vonatkozó közszolgáltatási szerződés 2015. évi teljesítéséről, majd döntenek a képviselők a Nagy Gyula Területi Múzeum intézményvezetői pályázatáról. Egy pályamunka érkezett, a jelenlegi igazgatótól, Rózsa Zoltántól.

Az ülést június 24-én, 9 órától online tudósítjuk az OrosCafén és élőben adjuk a városi televízióban. A részletes napirendek itt érhetők el.

A város 1 millió forintos pályázatot nyújt be az “Orosháza és orosháziak az első világháborúban 1914 – 1918″ című könyv kiadására, valamint szintén pályázni akarnak a Darvas ház felújítására.

Orosháza Város Napköziotthonos Óvodájának vezetője is beadta szakmai beszámolóját a 2015/2016 nevelési évről, ezt is tárgyalja majd a testület.

Néhány pontban módosítják Orosháza Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletet és az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó szabályokról szóló rendeletet is.

Ismét napirenden lesz az Alföld Gyöngye Hotel bérbeadása. Az előterjesztésből kiderül, hogy az első körös bérbeadási hirdetményre nem jelentkezett senki, így újra kiírják a pályázatot azzal a különbséggel, hogy most nem jelölnek meg minimális bérleti díjat, hanem a legjobb ajánlattevővel ülnek le tárgyalni.

A 11-es pontban tartósan betöltetlen körzetté nyilváníthatják a 11. számú vegyes háziorvosi körzetet, ezt követően pedig a helyi építészeti és természeti értékek védelméről szóló önkormányzati rendeletet módosíthatják.

Az önkormányzat feladatellátási szerződést köthet a DAREH Önkormányzati Társulással, ha erre a képviselők többsége is igent mond. Ezután a Nagyhegyi és a Jászai-Horváth utcák sarkán lévő 1050 négyzetméteres ingatlant jelölhetnek ki értékesítésre.

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében korábban már benyújtottak egy pályázatot napelemes parkolók létesítésére. Időközben kiderült, hogy a pályázat nem olyan mértékben támogatja a megvalósítást, mint az korábban várható volt, ezért a város átdolgozta a terveket. A napelemek nem a parkolóra, hanem a fürdőben található, alulhasznosított területen álló két épületre és azok környezetébe kerülnének. Ehhez új pályázat készült, aminek beadásáról is szavaznak majd.

Az ülés végén négy interpelláció lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.